A Sant Josep

"...Els veïns engalanaven el carrer amb garlandes i decoracions vistoses."

Desenes de persones es van retratar al carrer de Sant Josep de Mataró durant la festa del seu carrer. Era una de les típiques serenates que se celebraven a la ciutat. Durant aquestes diades, els veïns engalanaven el carrer amb garlandes i decoracions vistoses. A més, era una ocasió perfecta per vestir les millors robes.

Es pot observar en aquest grup de nens i nenes, vestits la majoria de blanc i posant per a la càmera amb mudes lluents. A banda de l’aspecte millorat dels carrers com el de Sant Josep, les serenates veïnals tenien una funció social i cívica. Tot i que s’ha perdut part de la tradició, encara avui hi ha carrers que fan les seves festes amb el principal objectiu de divertir els ciutadans.

Serenates a MataróSegons un estudi del periodista i historiador mataroní Manuel Cusachs i Corredor, “l’origen de les populars festes de carrer, conegudes també com a llevant de taula o serenates a Mataró, es remunta a principis del segle XIX”, escriu Cusachs.

En el seu treball detalla que antigament els guarniments dels carrers estaven fets amb elements vegetals com ara garlandes de branques de mata, espígol i esparraguera.