El Club Escacs Mataró s'imposa a domicili al principal favorit

Els mataronins van guanyar per un resultat de 3'5 a 6'5

La passada jornada del diumenge 6 de febrer va resultar extraordinària pels interessos del Club d’Escacs Mataró. A la Primera Divisió, el Mataró A va derrotar a domicili per un clar 3,5-6,5 al que era l’equip favorit per a l’ascens: el Club d’Escacs Sant Adrià, que va descendir l’any passat de Divisió d’Honor. El matx estava a priori molt igualat i prova d’això és que tres hores després de l’inici de les partides, encara no n’havia acabat cap, tot i que el matx tenia color mataroní.

En efecte, poc després el marcador provisional, gràcies a l’excel·lent treball dels taulers de sota, ja assenyalava un contundent 1-4 a favor del Mataró amb victòries de Xavier Roca, Jordi Comellas i el Mestre Català Joan Manel Marches i dos empats del Gran Mestre txec Radek Kalod i del Mestre Català Bernat Fábregas. A més, de les 5 partides que encara estaven en joc, n’hi havia algunes amb clara superioritat mataronina.

Després de 2 empats estratègics de Xavier Sánchez i l’argentí Benjamín Mela i la derrota del Mestre Català Rafael Martínez, el marcador es va situar amb 3-5 fet que assegurava l’empat en el matx pel Mataró, però que era una sentència tenint en compte l’estat de les partides que quedaven. Finalment, el Mestre Català Sergi González va signar un empat i el Mestre Internacional xilè Javier Campos aconseguia el punt sencer situant el definitiu 3,5-6,5. Sens dubte un resultat just que dóna molta moral als mataronins després de la inesperada ensopegada de la primera ronda i que els permet dependre d’ells mateixos per assolit l’ascens a Divisió d’Honor.

ALTRES RESULTATS.- Mataró B- Sant Martí B 4,5- 3,5; Sant Josep C- Mataró C 3-5; Mataró D- Alella 4,5- 3,5; Sant Adrià E 4- Mataró G 0; Mataró H 1- Calella B 3; Sant Josep D 4- Mataró I 0; Sant Adrià D 4- Mataró E 0; Mataró J- Peona i Peó F 4.

Destacar l’excel·lent paper que està realitzant el Mataró F, un equip format íntegrament per minusvàlids del GIMM, entitat amb la que el club mataroní col·labora des de fa anys realitzant classes gratuïtes d’escacs, i que porten 7 punts de 8 possibles. El passat diumenge van imposar-se per 3-1 al Sant Adrià F tot i tenir un jugador menys per baixes d’última hora.