El Club Escacs Mataró organitza la Primera Concentració d’èlit de la FEDA a Catalunya

Els jugadors ha estat concentrats a Mataró des del passat 21 fins avui

Entre els dies 21 i 25 de juny el Club d’Escacs Mataró ha organitzat, conjuntament amb la Federación Española de Ajedrez i la Federació Catalana d’Escacs, una con-centració per a jugadors i jugadores sub-16 que estan dins el pla d’èlit d’ambdues federacions.

La Federació Espanyola va triar la candidatura del club mataroní després d’un llarg procés de selecció imposant-se a la final a ciutats com Màlaga, Burgos o Logroño. Aquest excepcional esdeveniment és molt important per a la capital del Maresme ja que és el primer stage d’aquestes característiques que es realitza a Catalunya.

Així doncs, durant aquests 5 dies, els millors jugadors i jugadores catalans i espanyols han estat a Mataró realitzant un curs intensiu de preparació de cara als Campionats d’Espanya que es disputaran a Mondariz a partir de finals d’aquest mes, i és per això, que aquesta és la concentració més important que organitza la FEDA durant l’any.

Les classes han anat a càrrec del Mestre Internacional Jesús Barón i del Mestre FIDE Alfred Rosich, mentre que el director de la concentració ha estat el mataroní Ferran Gómez, que imparteix classes d’escacs al Club d’Escacs Mataró i nombrosos centres educatius de la ciutat. Però no tot han estat escacs durant aquesta estada, sinó que s’ha desenvolupat un ampli programa d’oci per a tots els nois i noies que, entre d’altres activitats, han realitzat un taller de fotografia, futbol, bàsquet, jocs amb un paracaigudes real, etc.