Els gegants de la ciutat, els Capgrossos i el Voltafoc participen de la llegenda de Sant Jordi

Els gegants de la ciutat
Un any més, tots els gegants de la ciutat van aplegar-se per celebrar el cercavila de Sant Jordi. A aquesta cita no hi va faltar cap figura, és més s’hi van presentar tres noves figures que fan crèixer la familia de gegants de la ciutat. Es va fer la presentació en públic del Negrito del Parc Central, el nou gegant del Casal de la Gent Gran del Parc; la Lourdes, de l'escola Mare de Déu de Lourdes, i en Quimet, de l'escola Germanes Bartomeu, més petit que el seu germà Berto i que representa un flabiolaire.

Els Capgrossos escalfen motors
La Colla de castellers de la ciutat, els Capgrossos de Mataró, van fer la primera actuació a la ciutat aquesta temporada. Els de la camisa blava van fer una actuació de pretemporada, sense presses i segura, de la gamma de 7: un 3 de 7, un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla. Per finalitzar, aixecaren 2 pilars de 4 i un de 5, l’anxaneta del qual va ser issat des del balcó de l’Ajuntament.

El Drac juga amb el foc
La figura mataronina nascuda de la llegenda de Sant Jordi, el Drac de Mataró, va ser ahir la protagonista del voltafoc, un correfoc amb paciència, que es va passejar per les places del casc antic fent voltar la gent al ritme de les espurnes. Enguany, però, el voltafoc va estar pressudit pel Boc, una ànima malèfica que va abduïr al pacífic drac vers les forces de la magia més negra, convertint-lo en el carceller d’una rosada princesa.

Al finalitzar la voltada, aparegué la figura del cavaller Sant Jordi muntant a cavall, que s’enfrontà al Boc, el derrotà, alliberà al Drac del conjur malèfic i a la Princesa del seu captiveri. Enfilant-la a la gropa del seu cavall, el cavaller s’allunyà de la plaça mentre el Drac agraït prometia vassallatge etern a la ciutat i poble de Mataró.

Redacció // Freqüència Iluro