Imprimir aquesta pàgina

“El rap en català és un moviment que mai no deixarà de ser underground”

Senyor Oca aterra aquesta nit al Clap per presentar 'Cant de pagès', el seu darrer disc

Cultura 2019, Senyor Oca grup

Primera parada abans d’un estiu amb l’agenda plena durant el qual també miraran cap a Europa. Senyor Oca arriba al Clap avui a la nit, aquest cop com a banda, amb ‘Cant de pagès’ sota el braç i amb la promesa d’un directe molt potent. Nosaltres hem parlat amb el seu cantant, Sergi Sala, un noi de 27 anys que des de ben jove escriu les seves rimes en català i que surt a l’escenari sense pors ni complexos.


El vostre primer concert al Clap va ser el 2015. Què ha canviat durant aquests últims tres anys?

Encara que canviem de format segons el concert, ara defensem molt la banda. Tenim bateria, DJ, saxofonista i flauta travessera. Hem evolucionat, però seguim trencant estereotips i només fem allò que ens omple en cada moment.

Què va suposar per a vosaltres guanyar el Sona9 2017?

Quan vam rebre el premi ja érem una banda, giràvem per festes majors i teníem el nostre públic. Sí que és veritat que ens va ajudar a aconseguir més visibilitat i a arribar a més gent, però estem aquí per nosaltres mateixos i no perquè algú ho hagi decidit.

Cultura 2019, sona9

Com aconseguiu que encaixin tants estils, en la vostra proposta musical?

El hip-hop és l’eix central de la nostra execució musical, juntament amb el drum'n'bass, però no ens tanquem a res. El resultat és fruit d’anar provant fins a trobar la fórmula que ens representa.

Podries dir-nos quines són aquestes influències?

Ara mateix, la més important és l’escena underground de Bristol i Londres. Quan vam començar escoltàvem més el rap underground que es feia als Estats Units, però també ens motivava l’efusivitat musical de l’electrònica.

El vostre rap també incorpora la crítica social?

No pretenem inculcar res a ningú, simplement exposem els nostres pensaments. Ens agrada fer pensar les persones que ens escolten, no banalitzem el nostre missatge ni la nostra música.

Què opines sobre la música que opta per aquest camí?

No hi tinc res eb contra, és una manera de fer música que agrada a molta gent i que es pot valorar de forma positiva. Al llarg d’aquests anys jo també he estat criticat, i això m’ha fet veure que qui s’ho treballa mereix ser escoltat.

El rap en català encara no té una bona rebuda?

Quan vam començar érem pocs i sempre ens han burxat una mica. El rap en català és un moviment molt underground i no crec que arribi a ser popular. Músiques urbanes com el trap o el dancehall en català tenen més visibilitat, perquè són més llampants.

Senyor Oca - La Llavor