Una eminència del soul arriba a Mataró

JP Bimeni, natural de Burundi, ha consolidat un so i un estil propi a la primera divisió de la música negra

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 18 Maig 2018 00:00

Cultura 2018, jp bimeniPosin la catifa vermella o, potser millor, que sigui de color negre. Arriba a Mataró JP Bimeni, el nou rei del soul arriba a la Sala Clap per al que serà el tercer concert de la programació de músiques negres de Mataró, el Black Sounds. 


Com passa amb la resta de grups inclosos dins el cicle, és probable que el nom pugui resultar conegut només per una minoria. En l'era d'Sptotify n'hi ha prou amb poca estona per descobrir l'abast de l'intèrpret i la importància d'aquest concert.
JP Bimeni traspuen emoció i l'energia innata de la joventut. Originari de Burundi, Bimeni no és aliè a la violència que ha hagut de suportar durant tants anys tota la regió i els seus habitants. Aquest fet que l'ha marcat com a persona i com a artista es transmet perfectament en cançons com 'Slow Me' o 'Free me'.

El groove del de  Burundi
Bimeni té un estil molt propi i característic que ha anat forjant al llarg del seu recorregut, que va començar gràcies a la seva motivació i empenta que el van portar de ser un músic a Londres. Després de setmanes a l'estudi, arriba a Mataró juntament amb la banda The Blackbelts una banda que camina amb un groove particular i ben autèntic. El projecte, nascut a les entranyes de Tucxone Records, promet portar-nos a un viatge on la música pura de Bimeni camini al costat del ritme dels The Blackbelts.

Aquest és el tercer concert dins el cicle Black Sounds de La Casa de la Música que vol posar el Clap de Mataró al mapa de la millor música negra que visita Europa.