Jack White, The Roots, Justice, N.E.R.D, Prophets of Rage i Camille completen els noms del Cruïlla 2018

El festival d’origen mataroní s’allargarà tres dies el 12, 13 i 14 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 26 Febrer 2018 13:58

Panoràmica del Cruïlla BCN

El festival Cruïlla ha anunciat el cartell de l’edició 2018, que encapçalaran el duet d'electrònica Justice, els padrins del Hip Hop The Roots, la nova estrella de l'electrònica Kygo, el projecte més personal de Pharrell Williams N.E.R.D, la banda Prophets of Rage, formada per membres de Rage Against the Machine, Audioslave, Public Enemy i Cypress Hill, i Jack White, la meitat de The White Stripes. La programació també inclourà les actuacions de Fatoumata Diawara, Camille, Seasick Steve, Bomba Estéreo, Soja i Gilberto Gil, un artista que celebrarà els 40 anys del disc ‘Refavela’ acompanyat a l'escenari per Bem Gil, Chiara Civello, Mayra Andrade i Mestrinho.

Jack White, cap de cartell

30 artistes

Una trentena d’artistes s’han afegit als ja anunciats d'ex Talking Heads, David Byrne, així com Damian ‘Jr Gong’ Marley, Izal, Bomba Estéreo, Bugzy Malone i Joana Serrat. El gruix de la nòmina catalana i estatal arriba representada per Belako, Blaumut, Elefantes, Ramon Mirabet, Joan Dausà, La M.O.D.A., La Pegatina, Els Catarres, Lori Meyers, Mi Capitán i The New Raemon, que mostren la “bona salut i diversitat de les propostes fetes a prop”, segons el director del certamen, el mataroní Jordi Herreruela.

The Roots, un grup històric

Cruïlla de Cultura

N.E.R.D serà un dels grans concerts del festival

“Una aventura sonora”

El cartell de Cruïlla pretén, segons Herruela, ser una “aventura sonora”, un camí “cap al descobriment d’artistes” desconeguts encara pel gran públic assegurant, però, el “reclam” de grans caps de cartell. “És una festa musical, el parc temàtic per tots els amants de la música”, ha reblat.

Prophets of Rage aglutina Rage Against The Machine, Publi Enemy i Cypress Hill

Així, més enllà de mostrar-se “orgullós” d'haver estat capaços “d’unir autèntica història viva de la música contemporània amb apostes transgressores de l'actualitat”, el director del certamen ha posat d’exemple cinc bandes que estan “destinades a convertir-se en les estrelles de demà” són Joana Serrat i Nuria Graham o Bugzy Malone i The Last Internationale, amb una menció especial pels peruans We The Lion, protagonistes de la música de l'spot de l'edició d'enguany del festival.

We The Lion apunta a una de les sorpreses

 

Canvi en l’estructura
El Cruïlla tindrà lloc aquesta edició del dijous 12, el divendres 13 i el dissabte 14 de juliol al Parc del Fòrum. Així, la jornada familiar de diumenge s’elimina i, a canvi, el certamen s’iniciarà dijous, amb un format reduït de 19h a 1h de la matinada amb la idea que la jornada “vagi creixent”.  Pel director del certamen, com que tenen fixat en 25.000 persones el límit de l’aforament per “garantir la comoditat del públic”, només tenen com a alternativa créixer en dies.