Nous projectes per l'EMMM pel curs 2017-18

Inicien el novè curs de l'escola amb quasi 1.800 alumnes i es proposen consolidar els projectes de Música i Comunitat i posar en funcionament la Big Band EMMM

  • Laia Mulà
  • Dijous, 19 Octubre 2017 12:00

El grup de gòspel de majors de l'EMMM

L'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) ha presentat les novetats pel curs 2017-18, el qual va començar les classes el passat mes de setembre. Compten amb prop de 1.800 alumnes que assistiran als programes de música en família, iniciació i instrument-conjunt en els tres nivells disponibles: bàsic, aprofundiment i avançat. Entre les principals novetats anunciades cal destacar que compten amb un total de 12 seus distribuides per la ciutat però que les classes d'instrument tindran lloc a l'Escola Angeleta Ferrer i l'Anxaneta únicament. A més, l'EMMM es proposa consolidar els seus projectes de Música i Comunitat: les Escoles Orquestrals, el Golden Gospel Choir i el projecte Musicació.

Un espai de convivència

Els projectes que engloba la línia de treball Música i Comunitat es proposen fomentar l'experimentació artística en diferents etapes de la vida per crear un diàleg a través de la música. Així ho ha explicat durant la roda de premsa de presentació Laia Serra, responsable d'aquesta àrea que compta amb tres branques actualment. La primera, les Escoles Orquestrals, són pels alumnes de 3r i 4t de primària de tres escoles de Mataró els quals treballen diferents instruments amb l'objectiu d'acabar formant una gran orquestra. En segon lloc, el Golden Gospel Choir va adreçat a gent gran i neix del treball conjunt de l'EMMM i l'àrea de Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró. Per últim, el projecte Musicació proposa activitats trimestrals a les escoles per acostar als infants la música gòspel, l'ukelele i la percussió corporal. Segons el director de l'EMMM, Joan Fargas, es tracta d'un triangle en el que treballen “objectius educatius, artístics i socials”.

Nou curs de l'EMMM

Dues seus instrumentals

Una altra de les novetats d'enguany és la redistribució de les classes en els centres de la ciutat. Concretament l'EMMM disposa de 12 seus distribuïts per la ciutat que manté “l'oferta descentralitzada per arribar a totes les parts de la ciutat”, ha destacat Miquel Àngel Vadell, regidor d'educació.

Una de les apostes de la direcció del centre ha estat la ubicació de les classes d'instrument en dos únics centres per facilitar la interacció entre alumnes i crear clima d'escola. Així, l'Angeleta Ferrer acull les classes de clarinet, saxo, flauta travessera, trombó, guitarra elèctrica o piano, entre altres instruments. Per la seva banda, l'Anxaneta és la seu dels alumnes de violí, guitarra, flautes de bec o violoncel, entre altres.

Cal destacar, també, que la nova licitació per a la gestió de l'EMMM augmenta fins a un 41% l'import màxim d'adjudicació del contracte.