Nou hores de jazz, blues, rock i bon rotllo

La Torre de Can Palauet acull aquest dissabte el vuitè festival del CEMI amb grups i músics joves i veterans alternant-se a l'escenari

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 31 Agost 2016 09:23

Festival CEMI

Potser no és la cita més popular del calendari musical de casa nostra, però tothom qui en pren part hi torna perquè s'hi troba la mar de bé. Aquest dissabte arriba la vuitena edició del festival CEMI, una trobada d'amics músics al voltant d'unes sigles històriques que responen al nom de Centre d'Estudis Musicals Iluronsense. L'extravagància d'aquest darrer adjectiu respon a la voluntat, des dels anys setanta, de deixar clar que són de Mataró per una banda i que no tenen afany de lucre per l'altre. Aquest festival, que va servir per recuperar l'ambient del CEMI històric viurà dissabte, a partir de les cinc de la tarda, fins a nou hores de música en directe amb grups que es mouen al voltant del jazz, el blues i el rock.

Va ser a partir del traspàs de Lluís Casals que aquest acte va prendre força i aquesta també serà la sisena edició que es faci a la Torre de Can Palauet, seu habitual de la Hermandad Divina Pastora, a Cerdanyola. Explica Manolo Luna, un dels impulsors que "és un molt bon espai perquè no molestes cap veí, l'espai és agradable per estar-s'hi i es produeix una relació contínua entre músics, que toquen però també aprofiten i veuen i escolten i es relacionen amb altres músics.

"És un espai agradable i hi ha molt bon ambient entre músics"

Germanor entre músics

Aquesta companyia, aquest punt fraternal entre estils i grups és el que fa diferent el CEMI d'altres cites, i el que la singularitza en un calendari local que no va sobrat d'ocasions com aquestes. Amb servei de barra durant les nou hores, el que es recapta serveix per pagar la sonorització dels grups que a més s'enduen a casa una gravació de la seva actuació. No deixa de ser un reclam més per prendre'n part. A més, hi ha la germanor, l'ambient de relació musical, els diferents estils, la presència de grups més joves i d'altres de veterans que pràcticament només es reuneixen un cop l'any, per aquest festival. I la jam session final, en la que intèrprets es van sumant a la festa que s'allarga fins a les dues de la matinada.