Quart Primera, sons de cinema

Presenta demà a Mataró el nou disc “Pel·lícules”, amb una acústica nova i tocs electrònics

Nou disc, nova banda i noves sonoritats. Quart Primera, el grup barceloní que va començar fent concerts als menjadors de les cases, ha evolucionat. “Amb el primer disc deixo moltes coses en el tinter i el segon respon a una voluntat de trobar-me a mi mateix, de veure què puc aportar, quina és la meva identitat”, explica Pere Jou, l'ànima de Quart Primera.

Aquesta identitat es tradueix en “Pel·lícules”, un disc que conté sons electrònics, àudios reals enregistrats al carrer i detalls de música cinematogràfica que fa que sembli una banda sonora. “Hem agafat àudios de determinades pel·lícules o àudios d'ambients reals, gravats a mode documental i els hem introduït a la cançó”, diu Pere Jou. Aquesta nova manera de fer, més personal, ha creat noves sonoritats en el disc, però també en el directe.

Per crear noves sensacions en els concerts, Pere Jou ha canviat alguns dels músics que l'acompanyen i fins i tot el tècnic de so. “Jo crec que el públic del concert notarà l'impacte, més fortalesa en el so, com un mur sònic que et colpeja, d'alguna manera hem buscat sons més potents, altres textures, que no només sigui una guitarra endollada i un micro”, especifica el cantant de la banda.

Però entre tant de canvi, què passa amb l'essència de Quart Primera? Pels que ja seguien aquest grup, que no pateixin perquè amb tanta innovació també queda lloc per les lletres de sempre. “El canvi, més aviat és en la producció, en el tema tímbric i els sons, no tant en el tipus de temes o l'estructura de les cançons, es tracta de generar del no res alguna cosa que faci certa màgia”, especifica Pere Jou. Els mataronins tindran l'oportunitat d'escoltar els nous sons del directe demà 8 de març a la sala Privat en l'inici del Cicle.cat.

GUANYADORS D'ENTRADES PER QU4RT PR1MERA:

Els guanyadors de les 2 ENTRADES DOBLES pel concert de QU4RT PR1MERA aquest Divendres 8 a la Sala Privat són:Maria TorrellasLara Santana TorralbaPodeu recollir les vostres entrades amb el vostre nom a la taquilla de la Sala Privat.Enhorabona als afortunats i moltes gràcies a tots els participants! Molt aviat, nous concursos amb Cicle.CAT