Tot a punt per la millor edició del Cicle Músiques Tranquil·les

El certamen combina artistes de la comarca amb grans noms

La millor edició del Músiques Tranquil·les s’iniciarà aquest divendres. Tot ja és a punt perquè els tres espais propis del certamen musical acullin la quinzena de concerts que s’allargaran fins el mes de març i que combinaran grans noms del panorama musical català actual amb d’altres d’emergents i de la comarca.

Paul Fuster i Stepmother donaran el tret de sortida al millor cartell de la vuitena edició del Músiques Tranquil·les de Mataró. Un cicle musical que comptarà amb els grans del moment. Com va dir Jordi Herreuela, director del Músiques Tranquil·les, durant la presentació del certamen, “els concerts estan pensats per a un públic més adult que surt quan fa fred, quan tens ganes de seure i gaudir reposadament de la música, de les lletres i dels instrumentistes”.El Públic, el Teatre Monumental i la Sala Clap veuran passar pels seus escenaris Joan Dausà i els Tipus d’Interès amb Joana Serrat, Andrea Motis & Joan Chamorro Group, Albert Pla o Sílvia Pérez Cruz. Però també i haurà moments per assaborir i descobrir nous sons com els Illa Carolina, Maria Rodés o Gospelsons. Una combinació que mescla grans noms amb altres músics, molts d’ells de la comarca i que aporten el factor denominació d’origen del cicle. Per a tothomEl Músiques Tranquil·les és una aposta per fer arribar tots els concerts de la Casa de la Música a tots els públics, independentment dels seus gustos i la seva edat. Per això, aglutina artistes que durant l’any no es programen habitualment en la graella de concerts.

Andrea Motis & Joan Chamorro Group

El proper divendres 1 de febrer, la revelació del jazz català arribarà al Teatre Monumental. Andrea Motis i Joan Chamorro vénen a presentar el seu segon àlbum conjunt, ‘Feeling good’.

La improvisació, ja implícita en el gènere, regna en aquest treball, on swing, soul i jazz es fusionen i converteixen la música en el vehicle d’expressió més natural i sincer. La Casa de la Música aposta per un binomi que estan convençuts apareixerà en els millors cicles de jazz europeus d’aquí a poc temps.

Albert Pla

La cita amb Albert Pla és el 15 de febrer. El Teatre Monumental acollirà el nou espectacle ‘Manifestación’, el nou projecte de Pla, que ha comptat amb Pepe Miravete. L’heroi justicier es reinventa i des d’un punt de vista d’allò més crític presenta una història on un home es troba atrapat en una manifestació antisistema, que topa amb una altra protesta anti-avortament i des d’on rebota a una protesta independentista on es refugia. Pla ataca frontalment el sistema i critica durament l’establishment aposentat a la nostra societat.

Sílvia Pérez Cruz

Aquesta vegada, el Teatre Monumental s’haurà de vestir de gala per rebre una artista revelació que enceta la seva primera aventura com a solista. El dia 22 de febrer, Sílvia Pérez Cruz presenta ‘11 de novembre’, un disc on alterna lletres pròpies amb versos de Feliu Formosa, Maria Cabrera i Maria Mercè Marçal.

Capaç de sorprendre amb qualsevol projecte, tal com va fer amb Las Migas i Javier Colina, la cantant de Calella de Palafrugell seduirà els assistents amb la seva presència i la seva sonoritat.

Antònia Font

Pop “surrealista”. Així es defineix el nou treball dels Antònia Font. Quaranta temes nous són els que els mallorquins vindran a presentar el proper 15 de març al Monumental. A la recta final del cicle, Antònia Font sorprendrà experimentant amb els límits del format cançó, sempre sense deixar enrere l’èxit del ‘Lamparetes’.

Ara, ‘Vostè és aquí’, proposa tres itineraris que obren noves possibilitats d’escolta. L’emotivitat, la poesia i la musicalitat captivaran els oients.