Les Santes 2006 ja tenen cartell, que evoca els 'recorreguts' de la festa

L’artista Ita Puig ha estat enguany l’encarregada del cartell de la Festa Major

Recorreguts i punt de trobada. Aquests són els conceptes que l’artista maresmenca Ita Puig (Tordera 1969) ha volgut copsar en el cartell de Les Santes 2006. Aquest dimecres 7 de juny es va presentar a Can Palauet la nova imatge de les festes de la ciutat que s’inicien el dia 21 de juliol. Puig va aprofitar un fragment d’una pintura recent per realitzar el cartell que de ben segur tornarà a generar diversitat d’opinions entre els mataronins.

“El que fem a Les Santes és traçar recorreguts que es troben en un nucli, punt de trobada”, va explicar Ita Puig en la presentació oficial del cartell. L’artista, que és actualment professora de l’escola GEM, com en el conjunt de la seva obra pictòrica recull en la imatge un espai “càlid”, respectant les tonalitats i textures d’un fragment d’una de les seves darreres obres. Camins que convergeixen en un nucli central i que volen evocar l’anar i venir dels mataronins que es troben en un punt central, Les Santes.

El president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, que va presentar el programa, va assenyalar que enguany i en endavant l’artista encarregat del cartell de les festes serà remunerat. Una recomanació que es va fer des de la Comissió d’Imatge –qui elegeix l’autor– i que va ser acceptada per la Comissió de Les Santes.

Per altra banda, durant la roda de premsa també es va donar a conèixer el fotògraf encarregat de l’exposició de l’any vinent, Daniel Domínguez. Cal destacar també que durant Les Santes s’iniciaran les emissions de Mataró Ràdio. Amb tota probabilitat la primera emissió coincidirà amb la tradicional Crida a la Festa Major.