Imprimir aquesta pàgina

Esteve Bergadà: “El repertori es basa en la bellesa dels pobles europeus”

El portaveu del Cor Madrigalista de Mataró ens explica quin concert han preparat per Les Santes

Les Santes 2019, cormadrigalista

El 26 de juliol, el Cor Madrigalista de Mataró presentarà un concert que vol recordar-nos tota la bellesa musical del nostre continent. Amb una selecció musical de cançons de diferents països i en diferents llengües, el públic podrà gaudir de “La natura d’Europa”, sota la direcció de la danesa Ragnhild Hielmborg. Un projecte que busca mostrar les arrels comunes de les diferents comunitats europees i la manera com, tot i les diferencies, es pot traçar un camí comú.

Què teniu preparat per al concert del dia 26?

El concert es diu “La natura d’Europa”. La directora és nova de l’any passat, és el primer cop que ella ha pogut fer un repertori propi. La Ragnhild és danesa i ha intentat recopilar peces de tot Europa. Sona el timbre nòrdic però també el de països de més a prop. El repertori es basa en la bellesa de l’esperit dels pobles europeus.

Alguna novetat especial?

Dins el repertori hi ha una peça composta per la mateixa directora: “La llum”. És una estrena, la primera vegada que la cantarem. També ens acompanyarà un pianista francès, en Nicolàs.

Per què heu decidit fer quelcom que faci tanta fusió de cultures i idiomes?

Hem de mirar d’aprendre de la història europea i superar les diferències i problemes de convivència.

Cada cançó és en l’idioma corresponent del país?

Hem intentat que totes les cançons que fem siguin en l’idioma original. Grec, francès, alemany... Allà al concert intentarem interpretar-ho i traduir-ho perquè els espectadors ho puguin entendre.

Heu fet el mateix concert en altres ocasions o localitats?

Aquest concert, a excepció d’alguna diferència, està format tot de cançons noves. És una estrena.

Altres actuacions que hàgiu fet a Mataró? Quina ha estat l'experiència?

Vam fer un concert una mica fallit, a Sant Josep, la directora es va trobar malament i va ser una mica problemàtic. Però estem amb disposició d’actuar en qualsevol moment arreu.  Justament és el 45è aniversari del cor l’any que ve i tenim un projecte gran a punt per a aleshores.

Què ha estat el més difícil de preparar d'aquest concert?

El tema musical ja ho és de per si, però els idiomes han estat un problema afegit. Els cantaires ens hem d’adaptar. En aquest cas ens ha requerit una mica més d’esforç.

Quin resultat espereu?

Confiem que els agradarà. Ha estat un esforç intens i hem hagut d'interpretar molts estils diferents, perquè cada país és diferent. Pel que fa al tema de l’idioma, el mateix. Nosaltres sabem que hi hem posat interès. A tothom que vingui li agradarà el concert, en sortiran satisfets. Amb l’acompanyament tan bo que tenim, amb el pianista i si ens fan una bona acústica, segur que sortirem contents de la nostra aportació a Les Santes.

26 de juliol


Concert Coral 'La bellesa d'Europa' - Pati de les Caputxines, 19.30 h