Imprimir aquesta pàgina

Més soroll que mai a la Crida de Festa Major

La Crida a la Festa Major es va celebrar una hora més tard del previst a causa de la pluja, que va fer perillar l'acte durant l'estona prèvia, davant un públic mataroní amb moltes ganes de festa

La Crida de Festa Major 2017

L'expectació era immensa entre els mataronins a només una hora de l'inici de la Crida a la Festa Major, quan la pluja no posava en dubte la celebració de l'acte. Ningú volia renunciar a un dels moments més esperats de l'any, el primer acte oficial de Les Santes que dóna inici a cinc dies i cinc nits de festa i activitats de tots tipus. Molts mataronins i mataronines ja esperaven davant l'Ajuntament amb el dubte de si la pluja impediria la Crida de Festa Major. Tot i haver hagut d'anul·lar l'acte previ en el qual les figures fan una petita cercavila fins a l'Ajuntament, l'Anem a la Crida, poc abans de les 20 h la pluja va aturar-se i el cel va deixar veure algunes clarianes.

El Drac i el Dragalió van arribar al so dels seus tabals i l'espai de davant l'Ajuntament es va anar omplint de mataronins amb ganes de Festa Major. Amb l'arribada també de la Momerota, la Momeroteta i l'Àliga, i la Família Robafaves i els Nans dins l'Ajuntament ja estava tot a punt per començar.

Un discurs sota els crits d'Independència

David Bote, alcalde de Mataró, des del balcó de l'Ajuntament va proclamar el tradicional discurs d'inici amb una dificultat afegida, els crits i xiulades dels mataronins sota el lema de 'Volem votar!' i 'Independència!'. Tot i el soroll, Bote va procedir amb el discurs destacant que “des de les Dissantes als castellers fent història, amb la pólvora i la tradició de l'Encesa a la memòria, i passant per Les Santes esportives, tothom sap que Les Santes venen ja”. Just després d'això, i donant la benvinguda a les comparses mataronines i als seus músics i percussionistes per començar els balls de Festa Major, va alçar la veu amb un “Visca Catalunya, visca Mataró i Glòria a Les Santes!”.

Les protestes
Per les xarxes socials alguns col·lectius havien fet córrer la veu organitzant una protesta davant l'Ajuntament durant la Crida. El motiu eren unes declaracions fetes per l'alcalde a El Punt Avui en una entrevista en la qual va assegurar: “No vull la independència i no trairé els meus principis”, en relació a la votació de l'1 d'octubre.
La Crida de Festa Major 2017