El Rotet: un dinar popular com a colofó de Santes

La quarta edició ja té els tiquets a la venda a l'Altre i el Bar Capgrossos

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 20 Juliol 2017 12:12

Ciutat 2017, rotet de santesJa fa quatre anys que Les Santes incorporen un acte precisament gastronòmic, un àpat popular com a colofó a tants dies d'intensitat festiva. És el 'Rotet de Santes' que convoca tots els que hagin comprat prèviament el tiquet corresponent, a dinar junts a l'ombra habilitada a la Plaça de Can Xammar.
 

El Rotet és un àpat popular, a base d'amanida, arròs i xíndria de postres que vol propiciar un primer comiat gastronòmic de la festa just el migdia abans que Les Santes s'acabin. Des de la seva primera edició ha anat guanyant en adeptes, ja que es tracta d'una manera d'acomiadar els dies més esperats de l'any en família i al voltant de la taula parada.
 

Al Rotet de Santes hi ha barra de begudes a preus populars que obre a partir de les 13h del migdia, per tal que els més agosarats de la nit anterior tinguin capacitat de recuperació. S'hi congrega gent de totes les edats que a partir de les 14h dinen en companyia i acaben brindant per la Festa Major que s'acaba i per la de l'any següent que ja s'acosta.

El Rotet l'organitza l'entitat Ralet, encarregada també del cicle 'Camí de Santes' que omple de cultura els diumenges de juliol.

Tiquets a 8 euros

Per a poder gaudir del Rotet de Santes és indispensable comprar tiquet amb anterioritat. Cadascun val 8 euros i es poden trobar al Cafè Cultural l'Altre de Can Xammar o al Bar Capgrossos, a l'Escorxador.
Ens trobem, doncs, davant un dinar popular que amb només quatre anys ja s'ha convertit en tradicional. El dia 29 de Santes toca menjar bé a Can Xammar. És el dia del Rotet.

Ciutat 2017, rotet de santes
Música i copes per a la sobretaula
Després de dinar no s'acaba el Rotet: Aprofitant l'ombra i la bona companyia amb la que es dina, hi haurà opció de fer el cafè, les gotes o els gin-tònics amb barra a preus populars i també una mica de música. Per a l'ocasió, des de Ralet es compta amb PD Pernil, un punxa-discs veterà de l'escena mataronina que sabrà animar la primera digestió amb ritmes de reggae i altra música per anar animant l'espera de l'última nit de Santes.