La Crida celebra el retorn de la Banda de Gaianes i felicita els dos quinzes de les Diablesses

Milers de mataronins segueixen l’acte, marcat pel discurs de l’alcalde Bote que ha proclamat Les Santes amb gran entusiasme

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dissabte, 25 Juliol 2015 20:20

Santes Crida

De Santes a Santes. Quan arriba el 25 de juliol, Mataró es capgira de dalt a baix.  Els milers de mataronins que s’aplegaven tant davant com darrere l’Ajuntament – gràcies a la pantalla gegant – per seguir La Crida de Festa Major molta estona abans que arribessin les comparses ho demostra. La Crida és el moment solemne en què es donen per començades Les Santes. Entre aplaudiments ha arribat primer l’Agrupació Musical del Maresme, després Les Diablesses, la Momerota i la Momeroteta, el Drac i el Dragalió i també la Família Robafaves. Per esperar, finalment, la solemne sortida de l’Àliga des de l’interior de l’Ajuntament.

Una Crida ben especial per l’any Bequetero en què es troba immers Mataró, l’any del 15 per celebrar un dels rituals més especials de Les Santes, el del Desvetllament Bellugós. I és que molts mataronins ja han ballat al ritme del Bequetero aquest matí, gràcies al concert de la tan popular i estimada Banda de Gaianes i de la Filà de Cocentaina i és que el Bequetero és la cançó amb què evoluciona aquest grup en la Diana de les festes de Moros i Cristians de Cocentaina.

crida

Un any especial també per a les Diablesses, les dones de foc de Mataró, que celebren els seus 30 anys i que han arribat davant l’Ajuntament enmig d’ovacions i aplaudiments i més animades que mai, a l’espera del 30 enorme que encendran aquesta nit al final de l’Escapada a Negra Nit.

Discurs entusiasta

I un any marcat pel canvi de cares i de colors al balcó de l’Ajuntament. Les eleccions del 24 de maig van portar fins a nou grups municipals al consistori, la majoria dels quals han sortit per primera vegada a aguantar les ruixades de foc de la Momerota.

Tots aquests canvis han quedat reflectits en la il·lusió d’un David Bote que, com a nou alcalde, ha proclamat la Festa Major. I ho fa fet en un discurs marcat per l’entusiasme amb què ha cridat que “tot estava a punt: els balls de la nostra família, les comparses, els músics, el seny i la rauxa”. “Vull cridar a una sola veu, Glòria a Les Santes”, ha començat, per continuar fent esmena de tots els aniversaris i moments especials que marcaran aquestes Santes: la Banda de Gaianes, les Diablesses, “les nostres dones de foc que fan ni més ni menys que dos quinzes”. Uns aniversaris que l’han portat a parlar de la gran família que és Mataró: “Una família amb una única bandera, la del blau marí com el que a tots ens abraça, amb creu vermella”. Bote ha remarcat que “està “orgullós de ser l’alcalde d’una ciutat que no té res a envejar a d’altres”.

Santes Crida