Duel de gamma extra i els Capgrossos retornats

Els blaus es marquen la Tripleta Màgica o Vilafranquina com a objectiu, tot i que somien amb la torre de 9

  • Redacció
  • Divendres, 18 Juliol 2014 12:59

diada castellera

Guardin lloc a plaça. La Diada castellera és la primera gran cita de masses de la Festa Major de Les Santes. Si els darrers anys la Plaça de Santa Anna sempre s’ha omplert de gom a gom, aquest 2014 l’estampa pot ser encara més tupida, ja que el cartell de l’actuació és difícilment millorable. La Diada repeteix el duet de colles convidades que formen els habituals Castellers de Vilafranca i els Minyons de Ter­rassa i, enmig dels dos gegants, els Capgrossos arriben del tot embravits després d’un cap de setmana sensacional.

Començant pels amfitrions, la colla blava espera donar per sentenciada, definitivament, la crisi dels primers mesos de temporada i buscaran una Tripleta a la seva actuació més especial. La Tripleta podria ser Màgica –3 de 9, 4 de 9, 5 de 8– o Vilafranquina –amb el 4 de 8 amb l’agulla en lloc del 5– i els plans de màxims impliquen afegir-hi al darrere el pilar de 7 amb folre. Tot i així, els Capgrossos no renunciaven del tot a principis de setmana a temptar la gamma extra amb la torre de 9. Tot i que improbable, la sola possibilitat de plantejar-se l’skyline històric dels blaus referenda que estan en el seu millor moment d’aquest any.

Si els Capgrossos buscaran els seus màxims de la temporada, es pot dir el mateix de Minyons i Vilafranca. Els primers van carregar fa 15 dies el 5 de 9 i la torre de 9, juntament amb el 9 de 8 i volen portar tots tres gamma extra a la Plaça de Santa Anna. Pel que fa als verds podrien anar més enllà i intentar fins a quatre castells de la màxima dificultat, amb el 9 de 8, el 5 de 9, la torre de 9 i el pilar de 8 en cartera.

Màxima cobertura

La diada tornarà a ser l’acte més seguit de la Festa Major. m1tv la retransmetrà en directe i TV3 en farà un programa especial el mateix diumenge al vespre. Tres de les millors colles anant a màxims en el pòrtic del gran estiu. Més al·licients impossible: apunta a la millor diada de Santes de la història.

L'ACTE
Diada castellera de Les Santes
Diumenge, dia 20.
Plaça de Santa Anna, 12h.