“Ens agrada moltíssim sentir-nos acompanyats del públic amb ganes de festa”

Els Tabalers Do Maresme són els protagonistes d’un dels actes més seguits de la Nit Boja: la Pujada Tabalada

  • Mireia Biel
  • Dijous, 25 Juliol 2013 10:27

Tabalers do maresme


Els Tabalers Do Maresme són els protagonistes d’un dels actes més seguits de Les Santes. Inclosa dins la Nit Boja, la pujada tabalada aglutina centenars de persones que pujaran, per primera vegada, fins el Nou Parc Central. Núria Riera i Begoña Arroyo revelen el secret per sobreviure a la nit del 25 participant i vivint-la.

Quina diferència hi ha entre un acte en què sou els protagonistes i un altre en què només acompanyeu?

Nosaltres no notem massa diferència, ja que sempre estem acompanyats de públic amb ganes de gresca. No obstant això, sí que és cert que en els actes on som els protagonistes, com és la pujada tabalada, el fet que no hi hagi foc fa que sigui un acte molt més multitudinari.

Com viu la Nit Boja un tabaler? Pot fer tots els actes o se’n perd algun?

Els Tabalers vivim molt intensament la Nit Boja. És la primera nit de la festa major i això fa que encara tinguem les piles carregades al màxim. Sí que és cert que el fet de participar en el correfoc i a la pujada tabalada fa que la pujada del desvetllament no la puguis fer i et perdis l’inici de la ruixada. Però no és quelcom que ens preocupi, ja que es pot viure tot i molt intensament.

Amb el canvi d’ubicació haureu de tocar més estona o avançar més ràpidament?

A hores d’ara no tenim cap notificació oficial al respecte. No ens han informat de com ens afectarà el canvi d’ubicació de la ruixada. No obstant això, suposo que haurem d’allargar el recorregut de la pujada tabalada fins al nou indret.

L’eufòria de la gent molesta o agrada?

A nosaltres ens agrada moltíssim sentir-nos acompanyats del públic amb ganes de festa. Però sí que és cert que a mesura que avança la nit, l’estat de la gent va variant i això crea moments de tensió, perquè adopten comportaments que no toquen, com ara empentar als tabalers, travessar el carrer pel mig de la colla... Malgrat tot, som conscients que és la Nit Boja i això, en certa mesura és normal. Normalment, es parla amb els equips de suport els quals s’encarreguen de mantenir el nostre espai.