Nadal: les propostes musicals que no et pots perdre

Els concerts de Nadal o les "Nadales al carrer" són alguns dels actes locals que apleguen més mataronins durant aquestes festes

  • Redacció // Fotos: Cedida
  • Divendres, 20 Desembre 2019 08:32

Cultura 2019, concert nadal

La música és un ingredient imprescindible en època de festes. És per això que, a finals de desembre, diverses entitats locals preparen any rere any els seus concerts o ballades amb un únic objectiu: gaudir encara més del Nadal a la ciutat.

A tall d'exemple, aquest dissabte, dia 21 al vespre, músics de diverses colles institucionals i altres col·lectius uniran forces per oferir les ja tradicionals "Nadales al carrer" pel centre històric de Mataró. A les 20 h es trobaran tots a la plaça Santa Anna, on hi haurà una tocada conjunta final amb la qual es clourà aquest acte organitzat pels Grallers de la Momerota, amb la col·laboració dels Garrofers i els músics dels Cavallets.

Una alternativa per al mateix dia és el Concert de Nadal, que anirà a càrrec de la Coral La Nota i la Coral Canticela, de la Sagrada Família de Barcelona. A partir de les 20.30 hores, el Col·legi Cor de Maria acollirà una actuació en la qual les cançons nadalenques seran les protagonistes, sota la direcció de Gabriel Miralles i amb Anna Puig al piano.

D'altra banda, diumenge 22 de desembre al migdia està prevista la Ballada de Nadal de la Cobla Ciutat de Girona a la plaça Santa Anna. L'acte està organitzat per la Federació d’Entitats Sardanistes i Dansa Tradicional Catalana de Mataró, amb la col·laboració de l'Ajuntament. A la mateixa hora, també hi ha programat un segon Concert de Nadal de la Coral La Nota, aquest cop a l'Ermita de Sant Simó.

Per últim, entre les activitats musicals destacades, hi trobem un altre Concert de Nadal, a l'església de Sant Josep. Durant l'actuació, que tindrà lloc dimarts 24 de desembre a les 20.30 hores, el Cor Madrigalista de Mataró interpretarà temes de diversos països del món.

I el dia 27 de desembre...    

Cultura 2019, les sueques de la plana

El divendres dia 27 de desembre, a les 18 hores a la plaça de Santa Maria, Les Sueques de la Plana ens oferiran un ball de Nadal  únic. El duet de ball folk, integrat per la Coloma Bertran al violí i la Guida Sellarès a l'acordió diatònic, s'ha endinsat al cançoner popular per trobar les melodies més ballables.