El Centre d’Art Germans Arenas i Clavell serà una realitat al juliol

El president del PMC i els marmessors del llegat Arenas van presentar el projecte de gestió

La voluntat de l’artista mataroní Jordi Arenas i Clavell, finalment i després d’un lent procés, es farà realitat i la casa que va habitar en vida amb el seu germà Jaume –també artista– es convertirà en un centre d’art al servei de la ciutat. El president del PMC, Jaume Graupera, el director del Museu de Mataró, Carles Marfà i els marmessors del llegat Arenas van presentar dimarts el projecte de gestió del Centre d’Art Germans Arenas i Clavell, que havia estat aprovat el 18 de gener per la Junta del PMC.

El document ha estat fruit d’un lent procés de converses entre els tècnics del PMC i els marmessors –executors de la voluntat de l’artista– del llegat per aconseguir acomplir les necessitats del PMC però respectant el desig de Jordi Arenas. Finalment el Centre d’Art Germans Arenas i Clavell serà inaugurat el proper juliol tot coincidint amb el 8è aniversari de la mort de l’artista. El centre es defineix com una extensió del Museu de Mataró especialitzada en art, en la seva difusió i en la promoció de l’activitat de joves artistes de la ciutat. La col·lecció d’obres del centre neix de la suma del fons del llegat Arenas (4.836) i del fons d’art del Museu de Mataró (1.791). La intenció, però, com va apuntar Graupera és “continuar la feina més enllà del caràcter expositiu”, guanyar un espai de tertúlia on hi tinguin lloc activitats per a formació no reglada –tallers per a escolars i famílies–. El centre neix amb la voluntat de crear un espai dinàmic on tinguin cabuda els artistes locals. Tant els marmessors del llegat com els representants del consistori es van mostrar satisfets per l’acord aconseguit. L’adequació de l’espai, que es va iniciar el desembre de 2003 costarà prop d’1.400.000 euros.

Tallers, tertúlies, exposicions centraran l’activitat del nou espai
“Un museu que no tingui dinamisme és un museu mort”. Aquesta declaració d’intencions de Santi Martínez, un dels marmessors del llegat Arenas, deixa ben clara la finalitat i els usos que se’n derivaran del nou espai, molt diversos i atemporals.

Unes 30 exposicions anuals, tallers, cafè-bar, tertúlies, són algunes de les activitats que es duran a terme a les tres plantes obertes al públic de què disposa l’espai. La idea és comptar amb un seguit de sales polivalents que permetin conjugar activitats de diferent indole en un mateix espai. El centre comptarà amb una exposició central, la temàtica de la qual s’erigirà com a eix vertebrador de la resta de mostres del museu. Aquesta, basada en la col·lecció Arenas, es situarà a la primera planta. A la planta baixa les protagonistes seran les exposicions itinerants, que tindran una durada de dos a tres mesos, en aquesta zona és on s’ubicarà el cafè-bar. El soterrani, amb un ús polivalent, serà la ubicació principal dels tallers per a escolars i famílies que organitzarà el centre. La segona planta s’habilitarà com a punt de consulta per a estudiosos que desitgin consultar el fons d’art del centre. La primera mostra de l’espai tindrà com a eix temàtic que lligarà la resta d’exposicions, el retrat, tècnica àmpliament dominada per Jordi Arenas.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: