L'última nit delirant dels Ignorantes

El grup s'acomiada dels escenaris aquest dissabte al Clap després d'una dècada de música sense complexos, bon humor i desimboltura irreverent

  • Cugat Comas // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Dijous, 07 Juny 2018 12:52

Cultura 2018, ignorantesLa resta dels grups fan concerts. Ells en diuen Party-Show. Hi ha noms que s'associen a les lletres compromeses però les seves s'acosten a un exercici delirant, de bogeria, humor, sàtira i –sobretot– res de posar el fre.


Ignorantes han estat durant una dècada un grup inclassificable de vuit agitadors musicals, camuflats en disfresses i amb ganes de fer riure i ballar a parts iguals el seu públic. No han tingut l'altaveu ni les oportunitats d'altres grups però per una nit, la darrera, volen fer un comiat de nivell.

"Hem decidit apagar la màquina i conservar-la per si algun dia la volem engegar”

Aquest dissabte se'n van –sense saber si mai tornaran– des de dalt de l'escenari del Clap. Ho fan acompanyats d'amics i citant al seu públic. Si durant onze anys han estat incorregibles, imaginin el que pot ser la darrera farra. Els Ignorantes tenen ganes de fer-la grossa. El comiat el van anunciar posant-se seriosos qui sap si per primera i última vegada.

Ignorantes - Fiesta Vegana

“L'energia ja no dóna per més i abans que la màquina acabi espatllant-se per si sola, hem decidit apagar-la i conservar-la, per si algun dia decidim tornar-la a engegar”, deien en el seu comiat a les xarxes socials.

Des que ho van fer públic, s'han concentrat a preparar aquesta darrera nit. Invocaran tots els personatges esbojarrats de les seves lletres i no hi faltarà cap dels seus himnes irreverents. Del Cigaló a la Fiesta Vegana i del Torero Ruso a La closca de la teva mare.

Cultura 2018, ignorantesL'esperit Ignorante
La de dissabte promet ser la darrera gran nit de l'esperit Ignorante, una manera de ser que ells mateixos defineixen com “l'esperit de riure's de tot i de tothom, sempre a punt per gaudir d'una bona festa”. Es declaren orgullosos del que han estat i, com han fet sempre, trepitjaran l'escenari com si mai més hi hagués un demà.

IGNORANTES - CONCERT DE COMIAT: COMPRA D'ENTRADES