La setmana dels indians: conèixer el llegat del passat colonial

La Plataforma Blanc i Negre organitza per primera vegada aquest esdeveniment amb activitats culturals i divulgatives entre el dilluns 9 i el divendres 12 d’abril

Setmana dels indians

La setmana dels indians és una iniciativa impulsada per la Plataforma Blanc i Negre, resident a l’espai del Cafè del Mar, que es proposa portar a terme activitats culturals i divulgatives que serveixin per donar a conèixer la importància del llegat del nostre passat al continent americà fins a l’any 1898. Ho faran entre el dia 9 i el 12 d’abril a la Biblioteca Antoni Comas i al Foment Mataroní organitzant una exposició, una conferència i un concert, entre altres activitats.

La programació

La primera cita serà el dilluns 9 d’abril amb la inauguració de l’exposició ‘Els indians catalans’, a les 19h a la Biblioteca Antoni Comas.

El dimarts 10 a les 19h del vespre, la Biblioteca acollirà una conferència sobre ‘La història dels indians’.

El tercer dia, el dimecres 11 al matí, serà el moment de descobrir la història passada amb les visites teatralitzades que organitza la Plataforma Blanc i Negre a la Biblioteca Antoni Comas.

El dijous 12 a les 19.30h, aquesta biblioteca acollirà un concert: ‘El piano que cantava havaneres’.Setmana dels indians

Per últim, el divendres es podrà gaudir d’una obra de teatre a l’espai del Foment Mataroní titulada ‘El meu avi va anar a Cuba’, amb el debut teatral de Ramon Cotarelo. Aquesta és l’única activitat per la qual cal adquirir entrada, la resta són d’accés lliure i gratuït. Es pot comprar l’entrada amb antel·lació a la pàgina web del Foment Mataroní.

Catalans a Cuba

La setmana dels indians és una iniciativa que vol fer palesa la importància del passat indià en el nostre present, tant per als catalans com per als espanyols. Així ho expliquen des de la Plataforma Blanc i Negre, els quals informen que en l’àmbit espanyol, el lligam és principalment polític i militar, des dels temps de la colonització fins al conegut desastre del 98. El cas català, però, també comporta un fort vincle emocional, cultural i econòmic que sens dubte té un impacte en la nostra identitat. Cal destacar que una gran part de la nostra cultura està directament relacionada amb els nostres avis i besavis que van anar a Cuba.