Poesia, música, dansa i teatre per fer amè el Camí de Santes

L’associació Ralet programa quatre vespres de diumenge seguits a la Plaça de Can Xammar, entre el 25 de juny i el 16 de juliol

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 12 Juny 2017 13:52

Ralet - Camí de Santes

La Plaça de Can Xammar, al rovell de l’ou del Centre de Mataró, es tornarà a convertir en epicentre cultural durant quatre diumenges d’estiu, els que separen Sant Joan de la Festa Major de Les Santes. L’associació Ralet hi torna a programar el ‘Camí de Santes’, un cicle que toca diferents tecles pel que fa a programació, amb música, poesia, dansa i teatre. Tot ben amenitzat, quan ja s’ha amagat el sol i es pot sopar prenent “pinxos” especials cada dia a més de matar la set.

El Camí de Santes omple de programació, doncs, els caps de setmana previs a la gran cita i en l’edició d’aquest 2017 ja s'ha enllestit una programació de nivell en la qual destaca el concert inaugural, amb l’osonenc Guillem Roma.

L’aposta per artistes locals torna a ser una altra de les divises distintives d’aquesta iniciativa en què el públic ha estat fidel als tastets de diferents disciplines que s’ofereixen a la plaça. Tots els espectacles començaran a les 21h i tindran una durada aproximada d’una hora. Es podrà sopar i prendre una copa a la mateixa plaça fins a les 23h pel que el ‘Camí de Santes’ permet quatre vespres de diumenge a la fresca.

 

La programació

Guillem Roma. 25 de juny.
Músic osonenc amb influències llatinoamericanes, ritmes balcànics i mediterranis. Presentarà el seu nou treball Connexions.

Aina Torres. 2 de juliol.
Recital d’aquesta jove poeta, escriptora i periodista que ha publicat el poemari Dos hiverns i un incendi. Seguidament, el cicle s’inicia al món del teatre, amb petites peces teatrals del planter mataroní.

Joan Català. 9 de juliol.
Espectacle de dansa especial de Joan Català, que representarà ‘Pelat’. Català és resident a Mataró des de fa molts anys.

A continuació, espectacle poètic-musical 'Todavía el agua', basat en el poemari que acaba de publicar Danilo Facelli 'Soñando con'. Aquest anirà acompanyat del músic i compositor Joan Cot (vibràfon) i un guitarrista sorpresa.

Roger Giménez Trio. 16 de juliol.
Roger Giménez és compositor, toca el piano i el Fender Rhodes, juntament amb en Jordi Blanes al baix elèctric i l’Andreu Moreno a la bateria. Oferiran un bon concert de jazz combinat amb altres estils musicals.