Els Capgrossos portaran l’inèdit quatre de vuit amb el pilar a Vilafranca

El dimarts 1, diada de Tots Sants, es buscarà la “Tripleta vilafranquina”

El calendari casteller arriba a les seves darreres setmanes i, paral·lelament, a les seves diades més interessants. Com cada primer de novembre, “la plaça més castellera” de Vilafranca del Penedès acollirà la diada dels seus Castellers locals, la diada de Tots Sants. En ella hi participaran, ja com a colla convidada fixa, els Capgrossos de Mataró que després de dos caps de setmana de descans pensen portar a la Plaça de la Vila els seus millors castells. Els de blau es proposen en aquesta ocasió superar la “Tripleta Màgica” amb l’anomenada “Tripleta Vilafranquina”, que la conformen el 3/9f, el 4/9f i el quatre de vuit amb l’agulla que encara no han intentat mai els mataronins.

La colla de blau ha estat intensificant els assajos les darreres setmanes en vistes a un final de temporada que promet grans emocions. El primer assalt, a Vilafranca, el plantegen amb el gran objectiu d’aquest quatre de vuit amb l’agulla que té en el bo estat del pilar de sis capgròs i a la bona imatge donada a assaig, els seus arguments per ser dut a plaça. Igualment important serà repetir els dos “nous” i pel que fa al pilar de comiat tot és possible, des de pilars menors al pilar de set amb folre. L’actuació és a les dotze del migdia del dia 1 i els Capgrossos demanen ajuda i que s’hi desplacin gran nombre de maresmencs.

Els magnes verds
L’altre gran al·licient de la jornada serà veure l’actuació d’uns Castellers de Vilafranca que podrien intentar el que es coneix com el “castell impossible”, el tres de nou sense folre, mai fet a la història. El dos de nou desmanillat, el tres de deu, quatre de nou amb l’agulla o el pilar de vuit també són al programa de la número 1 de les colles castelleres.

Bons assajos de 5d9f
Per últim, tornant als Capgrossos, els assajos de castells de gamma extra —tant el cinc com el dos de nou amb folre i manilles— avancen positivament i ja hi ha qui no s’atreveix a desmentir un hipotètic intent de cinc de nou amb folre aquest 2005.