Els Capgrossos ensopeguen carregant el 3 de 8

No registren baixes i tot sembla indicar que hi tornaran diumenge a Sants

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 05 Maig 2014 09:47

Els pisos alts del 3 de 8

Mala peça al teler pels Capgrossos. La colla mataronina va ensopegar ahir diumenge en el seu primer intent aquest any sobre el 3 de 8. La llenya és un revés inesperat perquè el castell va patir de mides pels seus pisos alts, a l’encaix de quints. La pujada va anar accentuant una deformació de mides que, pocs segons després de l’aleta i quan l’enxaneta ja iniciava el descens, va segar el castell. Des del setembre del 2011 que el 3 de 8 no es resistia als de la camisa blava, que hauran d’accentuar la feina de laboratori per enllestir-lo. La caiguda no va comportar baixes i els mataronins van poder seguir amb el programa previst de castells, completant a posteriori el 4 de 8.

El vídeo del 3 de 8 carregat

El 3 de 8 era el gran objectiu dels Capgrossos, marcant la data en vermell. És un castell frontissa que enguany arrossega noves baixes i que permet habilitar, quan se’l domina, reptes posteriors com el 5 de 8 o òbviament el 3 de 9 amb folre. A assaig el castell se’n sortia bé però a plaça va decapitar-se després de la carregada. Res fa indicar, però, que els de la camisa blava no hi tornin diumenge que ve, a Sants, per intentar arrodonir la “clàssica de 8” descarregant el 3 i els dos castells que el van acompanyar ahir.

Gran torre de 7

Si el 3 de 8 s’ha de computar al passiu de la diada de la Santa Creu figuerenca, la torre de 7 és la millor notícia del dia. El castell va tornar a obrir plaça mostrant-se ferma i segura i demanant que la feina i l’entorn siguin favorables per anar, aviat, a dalt d’un folre. També es pot fer lectura positiva del 4 de 8 final. Mai és senzill –i menys pels Capgrossos– reaccionar a una caiguda i per com va pujar el “carro gros” es poden tenir paraules de molt elogi per com va anar. Un 4 senyor.

La caiguda sí que va ajornar el que hagués estat el primer intent de pilar de 6 de la temporada. L’espadat, doncs, haurà d’esperar una setmana.

A Figueres els Castellers locals no van poder amb el 4 de 7 amb l’agulla i van sortir de plaça amb 3 i 4 de 7 i 5 de 6 i els Castellers de Terrassa van signar el 4 de 7, el 3 de 7 i els 4 de 7 amb l’agulla.