Un 4 de 9 per tancar un any irregular

Els Capgrossos fan bon paper en la Diada Mariona Galindo Lora

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 11 Novembre 2013 10:23

El 9 de 7 dels Capgrossos

La temporada castellera dels Capgrossos ja és història. Els de la camisa blava van abaixar ahir diumenge la persiana a la Plaça de Santa Anna on van saber esmenar, en part, el mal gust de Les Santes fent-hi un castell de 9. Òbviament va ser el 4 el ‘nou’ escollit després que tres caigudes seguides del seu germà 3 de 9 i que l'han convertit en un castell el qual la colla no vol ni sentir-ne a parlar fins a l’any que ve. La Diada Mariona Galindo Lora per fi va poder desenvolupar-se amb normalitat a l’àgora castellera de la ciutat i va tenir en l’altre moment destacat un pilar de 7 carregat segons la photo finish i ben defensat fins a descarregar-se.

Tota la Diada va ser un reflex del què ha estat aquest 2013 pels de blau. La muntanya russa de sensacions, objectius i resultats que ha anat pujant i baixant fins a marejar es va repetir en la darrera aparició. Un 9 de 7 amb una enxaneta va ser el plat d’obertura, un castell etern en el tempo però segur en l’execució que resultava bon premi per a gent poc usual, tant a canalla com al tronc i la pinya. En segona ronda va venir el 4 de 9, el castell capgròs per excel·lència i el millor moment del dia.

 

 

Gran 4 de 9

Si no fos voluntàriament sorneguer, el comentari que la millor actuació possible en aquests moments pels blaus seria la de tres 4 de 9 seguits tindria visos de realitat. El 4 ha estat tot l’any el castell estrella i especialment en aquest segon tram se l’ha vist amb tota la desimboltura, alegria i mèrit que li han faltat al 3. Que una marejada de tanta muntanya russa se’l pugui plantejar i descarregar com van fer ahir els Capgrossos ho diu tot. El 4 és patrimoni i és segur i ahir per fi Santa Anna, la Diada de la Mariona i la mateixa colla van poder tenir el castell més simbòlic: el moment va ser preciós.

En tercera ronda, i desafiant ortodòxies castelleres, els Capgrossos van optar per anar-hi de cara amb el pilar de 7 que després d’un intent desmuntat anecdòtic va anar amunt amb decisió, es va carregar pels pèls per l’extremada rapidesa de l’anxaneta i a la descarregada es va veure perquè els de blau somiaven amb els ulls oberts fa dies amb el pilar de 8. Un “supervano” de 5 va tancar l’actuació.

Dues colles amigues i habituals van ser al costat dels Capgrossos. Els Castellers de Sants van desmuntar el 3 de 9 amb folre però van fer 5 de 8 i pilar de 7, un pilar preciós el seu. Pel que fa als Castellers de Lleida es van quedar amb el 5, el 7 i el 2 de 7.