Els Capgrossos apuren per portar un castell de 9 diumenge a l’Aniversari

Actuen a Santa Maria i avui decidiran quins castells fan després d’estrenar el 2 de 8

  • Cugat Comas / Foto: Capgrossos
  • Divendres, 31 Maig 2013 13:37

Cultura, Capgrossos

Els Capgrossos celebren aquest diumenge el seu 17è Aniversari a la Plaça de Santa Maria i ho volen fer de la millor manera. En aquest sentit, la colla de la camisa blava apura les últimes possibilitats de portar el castell de nou pisos a plaça. Si ho fessin, seria la segona colla aquest 2013 de fer-lo i la primera en fer el 4 de 9 amb folre, la temptativa que s’escolliria. Que aquest castell s’arribi a intentar, però, depèn de l’assaig especial d’avui divendres al local dels blaus.  

Aquesta nit, doncs, al Passatge Mariona Galindo Lora els de blau necessiten el màxim d’efectius no sols per validar el seu màxim intent, sinó també per treballar els altres castells que es plantegen per aquesta i properes actuacions. Els de Mataró han de fer front a alguna baixa anunciada per diumenge, pel que fins que acabi la feina de laboratori a assaig no se sabrà amb certesa quins castells duran a plaça diumenge.

Possibles 8 i mig

Castells com la torre de 8 folrada que diumenge passat van estrenar a Vilafranca del Penedès o el 5 de 8 podrien entrar en els plans de la colla. També es treballa el 7 de 8 i el pilar de 6 tot i que no es descarta haver de reservar cromos per properes actuacions si finalment els assajos no són satisfactoris. El que sí és segur és que els de blau voldran tancar l’actuació alçant 17 pilars de 4, tants com anys fan. Acompanyaran els de blau els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat que podrien fer-hi castells de 8 i la gamma alta de 7, totes dues.

L’actuació és diumenge a les dotze del migdia a la Plaça de Santa Maria.