Comencen les obres de l’aparcament municipal de la plaça de les Tereses

S'iniciaran l'1 de juliol i tenen un termini previst de 5 mesos

Pàrquing Plaça de les Tereses

L’empresa municipal PUMSA, qui gestiona de forma directa i assumeix el manteniment del pàrquing per encàrrec de l’Ajuntament des de febrer de 2017, destinarà 1,5 milions d’euros al projecte d'obres. La reforma preveu adaptar l’aparcament soterrat a la normativa actual i millorar el seu aspecte general. Les obres, que començaran l'1 de juliol i duraran 5 mesos, es realitzaran per fases per no aturar completament el servei. Mentre durin els treballs, hi haurà menys places disponibles, mentre que els abonats tindran sempre plaça garantida en les ubicacions que sigui possible en cada cas.

També hi haurà afectacions en l'aparcament de motocicletes de la plaça degut als treballs exteriors, i de manera puntual al trànsit, les quals s'aniran comunicant a mesura que avanci l'obra.

Les millores

Concretament, es construiran vestíbuls entre les escales d'accés per a vianants i les plantes d'aparcament, es millorarà el servei a persones de mobilitat reduïda i es reformaran els vestuaris pels treballadors. També es millorarà l'enllumenat a les escales, als vestíbuls i a les plantes d'aparcament, i s'instal·laran panells indicadors de l'ocupació en cada planta i de senyalització del recorregut.

A part, es preveu repintar els terres per diferenciar les zones de circulació de vehicles i vianants, així com les places d'aparcament, els símbols, les parets i els sostres. A la planta -3, s'eliminarà la zona de rentat de cotxes per millorar la circulació i recuperar dues places a la planta -2.

Des del 2017, PUMSA ha fet ja diverses reformes de millora, com la rampa actual en la sortida de vehicles o les portes de tancament a les rampes per millorar-ne la seguretat. En total, s'ha destinat al manteniment un import de 133.248.83 €.

Alternatives:
A prop de la plaça de les Tereses hi ha l’aparcament municipal de la plaça de Cuba, els aparcaments privats Montserrat, plaça de Santa Anna, Casc Antic i també l’aparcament municipal gratuït de caràcter provisional del carrer de Miquel Biada.
Més allunyat, hi ha l’aparcament de la plaça de Granollers i l’aparcament de l’Espai Firal – Parc Central, els dos municipals.