Imprimir aquesta pàgina

Condemnat a mig any de presó i a pagar 1.340 euros per una agressió racista a una dona a Mataró

L'acusat va colpejar una veïna fins a produir-li diverses contusions

Mossos esquadra

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un home a sis mesos de presó, una multa de 720 euros i una indemnització de 620 euros per una agressió racista a una dona. Els fets van passar a Mataró i es remunten al 12 de setembre del 2016. Segons el recull de la sentència, aquell dia l'home va trencar la porta de casa d'una veïna, a qui va donar-li cops de puny i va pegar amb un pal d'alumini davant dels seus fills menors d'edat, mentre li cridava "putos negres, us pegaré a tots, em teniu fins als collons, fills de puta". A conseqüència de l'agressió, la víctima va patir diverses contusions i va trigar vuit dies a recuperar-se, sense patir seqüeles.

El tribunal considera provat que l'home mantenia una relació veïnal "conflictiva" amb la víctima i que, un cop a l'interior del domicili, va actuar amb la intenció de "menystenir i humiliar l'origen nacional dels seus veïns" i "menyscabar la seva integritat física".

La sentència també recull que quan van arribar els Mossos d'Esquadra, l'acusat va seguir fent afirmacions racistes: "Negres, fills de puta, putos negres de merda, que porto 10 anys aguantant que vosaltres no feu res, al final els hauré de tallar el coll a tots, em fan la puta vida impossible".

El condemnat també va causar desperfectes a l'habitatge per valor de gairebé 300 euros.

Per aquests fets, l'Audiència de Barcelona condemna l'acusat per un delicte contra la integritat moral, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu de danys. L'home no haurà de complir la condemna de mig any de presó si no comet cap delicte durant dos anys, abona la indemnització de 620 euros de responsabilitat civil en 24 quotes mensuals per a la víctima, i participa en un programa formatiu d'igualtat de tracte, no discriminació i acceptació de la diversitat.