Multa per la mort d'un home per una sèpsia no diagnosticada a l'Hospital de Mataró

L'home va ser tractat per un còlic nefrític i se'l va deixar marxar a casa

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 24 Febrer 2017 15:00

Ciutat 2014/2015, hospital de Mataró

El CatSalut ha estat condemnat a pagar 63.000 euros a la viuda, 7.700 al fill i 5.256 a la filla d'un home que va morir, el desembre del 2013 a l'Hospital Germans Trias i Pujol a causa d'una sèpsia. La sentència, que ha fet pública l'associació 'El defensor del Pacient', conclou que l'Hospital de Mataró, on va acudir l'home en primera instància uns dies abans, no va diagnosticar correctament la infecció aguda que tenia i només se li van administrar calmants per al còlic nefrític. L'home va haver de tornar a l'hospital dies més tard fins que va ser enviat a Badalona on va morir per la infecció causada per la pedra que no li deixava drenar l'orina.

La sentència recull que el pacient, de 64 anys, va ser enviat a casa amb un calmant després que acudís a l'Hospital de Mataró, on se li va diagnosticar un còlic nefrític el 29 de novembre de 2013. Tanmateix, 2 dies més tard, va haver-hi de tornar perquè estava patint una infecció aguda. Com que l'hospital de Mataró no té uròleg de guàrdia, se'l va remetre a l'hospital Germans Trias i Pujol on va ser ingressat i va morir 5 dies després per una infecció generalitzada.

El jutge considera que els símptomes que patia el pacient exigien ingressar-lo en la seva primera visita a urgències i realitzar-li diferents proves i anàlisis que destaca que es va perdre una oportunitat de diagnòstic. Per aquest motiu, l'asseguradora del CatSalut haurà de fer front a una indemnització total de més de 76.000 euros, la meitat del que es va reclamar inicialment.