Desarticulen un grup criminal que traficava amb armes de guerra i actuava a Mataró

S’han detingut sis persones vinculades a l’organització i confiscat fusells, metralladores i rifles, així com gran quantitat de munició

  • Redacció
  • Dimecres, 25 Gener 2017 11:33

Arsenal armes

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que traficava amb un gran arsenal d’armes de guerra i que actuava a Mataró i altres poblacions i que estaven destinades al tràfic il·lícit per al seu ús i per a altres grups criminals.

Segons ha informat el cos de la Policia Nacional, en una operació feta el dia 11 de gener es va aturar un intercanvi i es van interceptar una gran quantitat d’armes: un fusell d'assalt tipus AK, dos subfusells metralladors, quatre rifles, una escopeta de canons, una escopeta repetidora, 3 pistoles -una del calibre 45 amb silenciador-, un revòlver calibre 357, gran quantitat de munició de diferents calibres, carregadors, armilles antibales i armes blanques.

Després d’investigar-ho s’ha determinat que l’arsenal pertanyia a un grup format per individus de nacionalitats espanyola i marroquina, i estava destinat al tràfic il·lícit.

Tràfic d’armes

Les investigacions es van iniciar el 2016 quan es va detectar a un grup liderat per un individu d'origen marroquí que es dedicava al tràfic d'armes de foc. Les primeres indagacions van determinar que els investigats desenvolupaven la seva activitat en les localitats de Castelldefels, Mataró i Barcelona.

L’11 de gener es va activar un gran dispositiu policial que va permetre detenir les sis persones a Barcelona, Mataró i Castelldefels, les localitats on tenia lloc l’activitat.