La Fundació Hospital creix cada cop més i ja pensa en donar ajuda a tot el Maresme

Segons Oriol Batista s'han denunciat més casos de maltractament per l'augment de consciència social

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena continua augmentant la seva activitat. Els grups d'ajuda han passat d'un a cinc en només un any i l'atenció a persones dependents i víctimes de maltractaments també s'han disparat. El més positiu, segons el regidor de Benestar Social de Mataró, Oriol Batista, és que això és fruit de la millora de la gestió de la Fundació i no a l'augment de casos. Batista també va destacar que des del 2002, que l'augment del nombre de voluntaris ha estat molt important.

Durant el període 2005, la Fundació Hospital de Mataró ha aconseguit donar-se a conèixer molt més i ha millorat els seus resultats. I és que en aquest període, s'han atès més de 500 persones de les afeccions més destacades. Pel que fa al suport psicològic, han rebut assistència 74 persones dependents i els seus familiars, 162 afectats per la mort d'un familiar, 104 persones han rebut ajuda mútua per casos de dol, discapacitat física o fibromiàlgia, i s'ha prestat servei a 241 persones que han estat maltractades. Tot i això, no es vol encendre les alarmes sobre els maltractaments ja que segons Batista s'han denunciat més casos perquè la gent pren més consciència i no perquè hi hagi més maltractaments.

Obrir-se a la comarca
Altres dades positives són l'augment de capital humà de la Fundació –de 78 voluntaris a 157– i dels grups d'ajuda mútua –de tenir-ne només un de dol, a tenir-ne tres de dol, un de discapacitat física i un de fibromiàlgia. Una altra de les línies de treball és la formació. Segons Batista es vol aconseguir ser un referent pel que fa a la creació de professionals de treball social, per la qual cosa ja es fan diversos cursos, que seran ampliats.

Per tots aquests motius, la Fundació ja s'ha plantejat que en els propers anys la seva actuació s'obir a fora de la ciutat de Mataró per abastar tota la comarca. Malgrat que ja hi ha casos de particulars que s'hi adrecen, la intenció de la Fundació és institucionalitzar aquest 'servei comarcal' a través dels ajuntaments dels municipis maresmencs.