Imprimir aquesta pàgina

Obriran el solar on s'ha d'alçar la Casa de la Cultura com a aparcament

L'Ajuntament, decidit a satisfer una de les reivindicacions de la Taula del Comerç

Solar Casa Cultura Popular

A la cantonada entre els carrers Miquel Biada i Tetuan fa tres anys que hi ha un solar, veí del seu germà gran uns metres més enllà. PUMSA va fer el 2015 les obres d'enderroc de les naus per fer espai a la que havia de ser la reconstrucció de la nau de Can Fàbregas i de Caralt que hi havia d'acollir la Casa de la Cultura de Mataró. Un rètol testimonia, encara ara, aquest projecte que anava relacionat amb l'operació d'El Corte Inglés i que –per tant– està aturada de fet i suspesa judicialment. Aquest solar, però, reobrirà en els propers mesos convertit en un aparcament rotatiu en superfície que, de forma provisional, ajudi a augmentar les places d'estacionament per una zona propera al Centre. Aquesta proposta va sorgir de la Taula del Comerç i l'Ajuntament l'ha acceptat si bé encara no s'ha tramitat.

L'adequació del solar com a aparcament requerirà, informen des de l'Ajuntament, d'unes petites obres d'adequació. En aquests moments encara no està aprovat el projecte pertinent. Encara no s'ha concretat el nombre de places que es podrien ubicar al solar, que podria ser d'una cinquantena.

Solar Casa Cultura Popular

Aprofitar el carril Bus

El futur aparcament seria rotatiu en superfície i no seria l'única aposta per augmentar les places d'aparcament en aquesta zona, molt concorreguda en hores comercials i també les nits de cap de setmana pel fet d'haver una gran concentració de locals de restauració. L'Ajuntament també s'ha fet seva la demanda d'habilitar el carril bus del Carrer Biada i altres vials com a zona hàbil d'aparcament en l'horari en el que ja no hi han de circular, precisament, autocars.

Aquestes dues mesures per augmentar la capacitat de places d'aparcament s'emmarquen no només en els treballs mixtes entre Ajuntament i associacions empresarials de la Taula del Comerç sinó també en la preparació del Pla d'Impuls del Centre.