Farà fred però no nevarà al Maresme

La temperatura està previst que baixi per sota dels 5 graus fins el dijous

  • Redacció
  • Dilluns, 19 Març 2018 13:43

Fred

Catalunya entra aquesta tarda, en les darreres hores d'hivern, en un altre episodi de possibles nevades a cotes baixes. Es repeteix per tercer cop en els dos darrers mesos el mateix fenomen d'una bossa d'aire fred en altura que combinat amb un episodi de precipitacions pot fer caure neu, segons els pronòstics, per sobre dels 200 metres.

A diferència dels darrers episodis, però, a falta de fer el seguiment de pronòstic el Maresme queda fora del mapa de riscos i alertes per acumulació de neu, pel que no està prevista cap de les actuacions preventives que acostumen a comportar aquestes situacions.

Sensació tèrmica gelada

A nivell meteorològic, però, sí que es registrarà a partir d'aquesta tarda de dilluns una baixada notable de les temperatures i les mínimes a Mataró podran estar per sota dels 5 graus des de la propera nit fins al dijous, segons les previsions. Una temperatura de menys de 5 graus en una comarca costanera com la nostra provocarà que es pugui arribar a una sensació tèrmica de un grau sota zero.

El que sí que es dona per fet és la precipitació en forma de pluja d'una certa constància entre el vespre de dilluns i primera hora del matí de demà dimarts.