El Mataroní de l'Any somriu per l'Aleix

Amb més de la meitat dels vots de la final, el nen símbol de la lluita contra la malaltia de Tay Sachs emociona a tothom

  • Redacció / Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 13 Febrer 2017 20:58

Mataroní16

El somriure per l'Aleix encomana el 'Mataroní de l'Any 2016' en una nit amb l'emoció a flor de pell. Aleix Merino és el guanyador de la vuitena edició d'aquest certamen d'elecció popular, ja que més de la meitat dels vots de la final van anar a parar al compte d'aquest nen convertit en emblema de la lluita i la resistència envers una malaltia força desconeguda com és la Tay Sachs. Els pares de l'Aleix, amb el seu "jove guerrer" en braços, van recollir emocionats el guardó i el van dedicar a totes les mostres de suport que han acumulat durant els darrers mesos, així com a altres infants en situació similar. Va ser una jornada emocionant, en un Casal l'Aliança ple que va aplaudir fervorosament l'Aleix i la seva lluita, que rebien de nou el suport i la implicació dels seus conciutadans. Visibles amb les seves samarretes taronges, el grup de pares que va organitzar el festival 'Un somriure per l'Aleix' l'abril passat i ja prepara la segona edició per a aquest any, es van sumar a la festa.

L'acte de lliurement del 'Mataroní de l'Any 2016' va permetre també reconèixer en primer lloc els set candidats del certamen, alguns dels quals no van poder ser-hi presents. El que esperava tothom, però, era el veredicte dels mataronins que posés nom i cognoms als percentatges de vot acumulat.

Aleix Merino va arrasar amb el 51 per cent dels vots de la final i va pujar en mans dels seus pares per rebre l'ovació de la nit i tota l'estima de la sala. Van aixecar el guardó que van rebre de mans de l'Alcalde David Bote i posteriorment David Merino, el pare, va agrair la implicació de la ciutat i va assegurar que seguiran "lluitant fins a l'últim dia per aconseguir el veritable premi que seria la curació de l'Aleix". Van ser moments molt emocionants, que necessàriament protagonitzaran el record de la vuitena edició del certamen. Aleix Merino ja és Mataroní de l'Any i se suma a Pep Manté, Joan Antoni Ciller, Joan Herrero, Ramon Salicrú, Diego Herrera, Lara Sánchez i Maribel Nieto en el palmarès del premi.

L'acte, conduït per la periodista d'aquesta casa Laia Mulà i que va comptar amb la intervenció al piano de la jove alumna de l'EMMM Raquel Güell, també va servir per reconèixer les dues finalistes. En segona posició, amb un 26,47 per cent dels vots va quedar l'escriptora Maria Escalas, que va pujar també commoguda a l'escenari, felicitant l'Aleix i confessant "no haver nascut mataronina però estar-ne del tot enamorada d'aquesta ciutat". En tercera posició la mestra jubilada Carme Puyané amb un 21,79 per cent dels vots va voler tenir un record per tots els mataronins que va tenir d'alumnes.

El Mataroní de l'Any és un certamen d'elecció popular que organitza el Tot Mataró i Maresme amb el patrocini d'Urbenia Serveis Immobiliaris i el suport d'Aliança Mataró, Bocca Restaurant, Mataró Ràdio, m1tv, Forn l'Espígul i Caves Pere Ventura.