Mataró estrenarà la segona pista poliesportiva coberta el març

Un problema en la fonamentació endarrereix les obres a l'espai del Casal de Joves, que servirà per a la pràctica de diversos esports i per a acollir actes massius

  • Redacció
  • Dilluns, 21 Novembre 2016 11:00

Casal Joves

El Casal de Joves tindrà la pista poliesportiva coberta el mes de març vinent. Un imprevist en les obres han endarrerit el termini de finalització previst per al desembre, però no afectarà en la consecució del projecte final: una pista totalment coberta per a la pràctica de diversos esports i l'aprofitament per a esdeveniments massius de fins a 800 persones.

La causa de l'endarreriment ha estat quan s'ha detectat que el mur de tancament que limita la pista amb el pavelló Josep Mora i el seu pati exterior no tenia fonaments ni cap element de contenció de terres.

És per això que la Junta de Govern Local ha hagut d’aprovar aquesta setmana una modificació del projecte, que suposa fer els fonaments i un nou mur de contenció de formigó armat per consolidar l’estructura del tancament. Aquest fet suposa un increment d’uns 40.000 euros respecte del pressupost d’adjudicació de les obres de la coberta, que passa a costar més de 375.000 euros i també un increment de 3 mesos respecte al termini d’execució inicial.

Una pista per a múltiples usos

Les obres permetran disposar d’un espai cobert permanentment ventilat de prop de 900 metres quadrats, que comptaran amb una pista central de bàsquet de 28 x 15 m, dues pistes transversals de 18 x 12 m i una pista central per a entrenaments de futbol sala i handbol.

A més a més, es preveu incorporar un petit magatzem de material esportiu a peu de pista i, en planta altell, un espai tècnic per reubicar els aparells exteriors de climatització del Casal de Joves, entre altres modificacions tècniques de l'espai.

Igual que ja es va fer amb la pista coberta de l'Eusebi Millán, l’espai s’adaptarà a les normatives d’accessibilitat i contra incendis per fer possible utilitzacions especials que acullin activitats de pública concurrència amb un aforament màxim de 810 espectadors de peu.