Els Premis Cre@tic guardonen una start-up mèdica i un piano de teixit intel·ligent

Les dues iniciatives estan premiades amb 5.000 i 3.000 euros, respectivament

  • Redacció
  • Divendres, 18 Novembre 2016 11:32

Premis Creatic 2016

Un nou dispositiu mèdic i un piano plegable són els guanyadors dels Premis Cre@tic d’aquest 2016. Les empreses VessConnect i PianoPocket han dissenyat els dos projectes innovadors que van ser guardonats durant la Nit dels Emprenedors del Tecnocampus.

VessConnect és una empresa de nova creació que ha estat guardonada amb 5.000 euros per la creació d’un dispositiu quirúrgic que simplifica les anastomosis, les unions quirúrgiques de vasos sanguinis, i que en millora la rapidesa, la seguretat i l’eficàcia. L’empresa Skiverse va quedar en segona posició en la categoria d’start-ups, gràcies a un motor de reserves que permet agregar tots els productes i serveis propis de les estacions d’esquí i posar-los a disposició de les agències de viatge.

La millor idea se la va endur PianoPocket que va merèixer el premi, dotat amb 3.000 euros, per la creació d’un teclat plegable i fàcilment manipulable creat a partir de teixits intel·ligents. En aquest cas, el segon classificat va ser Ocean Atm105, que vol comercialitzar un comandament a distància de pilot automàtic i intercomunicador de dades de navegació per a embarcacions.

En l’àmbit de l’emprenedoria universitària, el premi va ser per a EHeN- Emergency Health Network, que proposa crear una aplicació especialitzada per al personal del servei d’emergències sanitàries extrahospitalàries.

34 propostes

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, va destacar en el seu discurs l'alta participació en aquesta edició dels Creatic -s'hi han presentat 34 projectes-, i va animar els participants a no llançar la tovallola en moments de dificultat. "Per al Tecnocampus, l’emprenedoria és un dels actius més importants que tenim; rebem emprenedors de totes les poblacions del Maresme, però tots amb el mateix denominador comú: la il·lusió d’emprendre", va apuntar.