Mataró posa el focus sobre les microviolències per lluitar contra la violència de gènere

La ciutat prepara una vintena d'actes dins la campanya ‘Les microviolències també fan mal’ amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el 25N

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 15 Novembre 2016 09:48

Roda de premsa Violència de gènere

El llaç violeta tornarà a lluir a la façana de l’Ajuntament el 25 de novembre per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere. I ho farà com a símbol d’una campanya que enguany posa el focus sobre les microviolències, petites accions quotidianes que perpetuen la violència de gènere.

La regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, acompanyada de la representant de la Vocalia de Dones de Rocafonda, Pili Zarza, en nom de Dones Reporteres, Lea Cornellana, i la representant de l’Associació Universitària Sin Vergüenza, Mireia Feixas, van presentar el programa d’actes que porta més de 20 propostes durant el mes de novembre i que s’engloba sota el paraigües de la campanya ‘Les microviolències també fan mal’.

“Cal ser contundents amb la violència patriarcal i fer veure que coses
innocents poden generar un context de violència aparentment invisible”

La regidora va explicar que les microviolències centren la campanya perquè “cal ser contundents amb la violència patriarcal i fer veure que coses innocents poden generar un context de violència aparentment invisible”. En paraules de Merchán, “no per ser micro, aquestes violències són petites, sinó que ens indiquen que són actituds normalitzades a la feina, als mitjans de comunicació i a les institucions”. 

Les representants de les diverses entitats van coincidir a l’hora d’afirmar que aquestes campanyes són més necessàries que mai “perquè s’ha detectat que els joves segueixen adoptant comportaments violents envers les dones”, segons Merchán, i aquest “és un aspecte clau a treballar per construir una societat millor”.

Una acció teatral pel 25N

L’acte institucional tindrà lloc el 25 de novembre, a les 19.30 h, davant de l’Ajuntament i consistirà en una acció teatral i la lectura del manifest. Entitats i col·lectius de dones de la ciutat, a través de diferents disciplines artístiques, manifestaran el seu rebuig contra les violències masclistes i en suport de les dones que les pateixen.

Durant tot el mes de novembre s’han organitzat prop d’una vintena d’actes entre tallers, conferències, exposicions i projeccions de pel·lícules per a conscienciar la població “de la necessitat de lluitar contra aquesta problemàtica”, segons Merchán.