Una plaga de milers de mosques molesta Rocafonda

L’AV demana a l’Ajuntament que mogui fitxa per resoldre-la i aclarir-ne les causes

  • Redacció
  • Dimecres, 05 Novembre 2014 10:23

Edifici mosques

Les mosques porten de corcoll, des de fa més d’una setmana, bona part del barri de Rocafonda. Una molesta plaga de milers d’insectes provinents de la zona de la Riera de Sant Simó i les Cinc Sènies s’ha establert a la zona del barri que hi llinda provocant malestar en molts habitatges i també al Centre d’Atenció Primària del barri. Les queixes puntuals han donat pas a una petició formal de l’Associació de Veïns del barri a l’Ajuntament perquè mogui fitxa. Volen saber el motiu de la plaga, que aquesta es resolgui el més aviat possible i que es demanin responsabilitats perinents a les persones causants de la plaga.

L’AV parlar de “situació deplorable en el que es troba el CAP i molts habitatges i comerços del barri”. Expliquen que les adminsitratives del CAP han de tenir un matamosques que activen contínuament i que “els metges han de canviar de consultori degut a les mosques, és un fàstic veure i patir aquests insectes en un espai que ha de ser el màxim d’higiènic i net”, asseguren.

La major presència de mosques els darreres dies s’ha fet notòria a pràcticament tota la ciutat però és especialment greu a la part de Rocafonda que llinda amb la Riera de Sant Simó i les Cinc Sènies. L’Associació de Veïns considera que per part de l’Ajuntament “no hi ha hagut cap bona gestió del problema”.

Possible causa

La carta dels veïns a l’Ajuntament demana que s’aclareixin les causes d’aquesta autèntica invasió de mosques. en aquest sentit apunten a la possiblitat que a les Cinc Sènies hi hagi hagut “alguna persona que no ha complert amb els requisits d’un adobament ecològic i respectuós amb el medi”. Aquest fet explicaria la plaga “tan nociva per a la nostra higiene i la nostra salut”, acaben.