Mataró porta al Parlament la protesta en defensa dels CAPs

Mora denuncia la “desatenció per part de l’ICS” davant diversos diputats

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 05 Febrer 2014 13:40

CAP parlament

Els representants dels sis grups municipals de l’ajuntament de Mataró i les associacions de veïns dels barris de Rocafonda, el Palau i Cerdanyola, van reunir-se al Parlament amb alguns diputats per traslladar-los la protesta en defensa dels CAPs de la ciutat.

L’alcalde Joan Mora, entén que hi ha hagut una “desatenció per part de l’ICS” i per això reclama al Servei Català de la Salut, d’acord amb el manifest que van signar conjuntament fa pocs dies, que es “resolgui” la situació. “Donem suport a les reivindicacions veïnals”, va assegurar Mora davant dels mitjans de comunicació. L’alcalde va demanar “atenció necessària” davant del que creu que ha estat “desatenció de l’ICS” sobretot en els casos concrets dels centres de Rocafonda i de Cerdanyola, que mantenen les seves reivindicacions sobre el personal

Les negociacions dels moviments veïnals i l’Ajuntament amb l’administració avancen però segons Mora no s’ha resolt “al 100%”  Tant Mora com els veïns, amb Juan Sánchez al capdavant, asseguren que la demanda no és al detall, per “un infermer o un mediador” sinó perquè “hi hagi l’atenció adequada per a tots els ciutadans de la ciutat”, va sentenciar Mora. Sánchez coincideix que la protesta va “més enllà”. Reclamen la qualitat que els centres “ja tenien”. “Que no ens ho prenguin, la sanitat no es toca”, va etzibar.

Tancades i un manifest

Les tancades veïnals als CAP de Mataró han sobrepassat la dimensió de protesta ciutadana. Abans de traslladar-lo al Parlament, l’Ajuntament de Mataró ja s’havia alineat amb els veïns i reclamava formalment al Departament de Salut que aporti solucions a les reivindicacions veïnals: dotació de més metges, reduir les llistes d’espera, disfuncions en la dispensació de medicaments i la presència de mediadors culturals.

Així ho recull el manifest signat conjuntament pels grups municipals representats a l’Ajuntament, així com de les associacions de veïns implicades en la lluita ciutadana. Reclama al Servei Català de la Salut que actuï “amb la màxima celeritat” i prengui “les mesures necessàries per tal d’atendre el servei als Cap amb la dotació professional i de recursos necessaris”.

També es demana que s’aportin “amb la màxima transparència” la informació sobre la situació real dels CAP, com la ràtio de professionals que correspon a cada ambulatori, d’acords amb quines variables es calculen i si són equivalents a la resta de ciutats o bé existeix “una discriminació” respecte d’altres ciutats.