La tasca vital dels equips de Treball Social en aquesta crisi sanitària

Una vintena de treballadors fan de pont entre els pacients ingressats i els seus familiars, i atenen els col·lectius més vulnerables

Equip Social CSdM

En una crisi sanitària com l'actual ha quedat palesa la importància de tot el personal sanitari. Per això volem seguir visibilitzant la tasca d'alguns professionals sanitaris que no segurament no són els que ens vénen al cap quan parlem de "personal sanitari" i que fan igualment una tasca imprescindible.

Avui des del Consorci Sanitari del Maresme ens acosten a la realitat dels seus equips de Treball Social. Una part important de l’equip treballa en els àmbits dels hospitals de Mataró i Sant Jaume, i també de l’Hotel Atenea, donant suport a les famílies que viuen la situació de la malaltia d’un familiar proper des de la distància. A més, se segueix treballant a l’Atenció Primària, Salut Mental, PADES (Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport) i Residència Sant Josep, atenent els col·lectius més vulnerables i els pacients més prioritaris.

Quines tasques realitzen principalment?

Comunicació diària amb els familiars. A les famílies que tenen un pacient ingressat se’ls fa una atenció proactiva, amb trucades diàries per informar de l’organització de l’ingrés, per resoldre dubtes no clínic, acompanyar-los en aquests moments d’angoixa i soledat, detectant necessitats socials i situacions de risc i treballant la planificació de l’alta. També es fa acompanyament en les situacions de dol dels pacients que no han pogut superar la malaltia.

Atenció als col·lectius vulnerables. L’equip de Treball Social d’Atenció Primària realitza seguiment dels col·lectius de major vulnerabilitat: persones soles, gent gran, famílies vulnerables i pacients que necessiten atenció a domicili. Les principals tasques són la coordinació amb serveis socials i entitats socials per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’aquests col·lectius; realitzar un seguiment de l’aïllament dels pacients Covid-19; garantir la continuïtat assistencial en els pacients que marxen d’alta a domicili i donar atenció i suport al dol.

Equip Social CSdM
L’equip de Treball Social Sanitari del Consorci el formen 21 professionals del Treball Social i d’Educació Social. Davant del tancament del servei del CAD i el SEVAD, els seus quatre treballadors socials han passat a donar suport a altres àmbits assistencials.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: