Les urgències canvien de CAP: dels “Especialistes” a Ronda Prim

L’ICS retalla una hora l’horari d’atenció dels CAPs, que tancaran a les 20h

  • Redacció
  • Dilluns, 19 Febrer 2018 12:00

CAP ronda prim

Canvis en l’atenció primària de l’Institut Català de Salut. A partir d’aquest divendres el servei d’urgències (Punt d’Atenció Continuada) que operava al CAP El Maresme, del Camí del Mig, es trasllada al CAP de Ronda Prim. D’aquesta manera el servei deixa l’edifici més conegut com “els especialistes” i s’atendrà al CAP situat a la Ronda de Joan Prim, 35. En paral·lel a aquest canvi també es trasllada el servei d’atenció domicilària, pel que els usuaris han de seguir trucant al 061 per sol·licitar el servei.

Aquest no és l’únic canvi fet públic per l’ICS ja que també a partir de divendres els CAPs de la ciutat atendran fins les 20h, una hora menys que fins ara que tenien horari fins les 21hi

“Millora de la qualitat assistencial”
Des de l’ICS s’explica que les urgències que canvien de CUP mantindran els horaris del servei. “Al CAP Ronda Prim s’habilitarà un taulell d’atenció, una sala de descans i, tal com estableixen els protocols de seguretat, s’hi instal·laran càmeres de vigilància. Amb aquests canvis, el servei d’atenció continuada gaudirà d’un espai més adequat i confortable, que contribuirà a millorar la qualitat assistencial”.

Aquest trasllat serà provisional a l’espera de l’obertura definitiva del futur centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) de Mataró.

CAP rocafonda

Els horaris dels CAP

Pel que fa a l’horari de la resta de centres de l’ICS, afectarà els CAP de Rocafonda - el Palau, Ronda Cerdanya, El Maresme, Ronda Prim i el consultori local de La Llàntia. En tots aquests equipaments els professionals atendran fins a les 20h enlloc de les 21h com ha estat fins ara. La Generalitat assegura que aixó s’adequa l’horari a la resta de centres d’atenció de la zona.

L’atenció primària a Mataró

INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT - ICS
 
 CAP Ronda Prim
 
 CAP Rocafonda - Palau
 
 CAP Ronda Cerdanya
 
 CAP La Llàntia
 
 CAP El Maresme

CONSORCI SANITARI DEL MARESME - CSdM
 
 CAP Mataró Centre
 
 CAP Cirera - Molins

SERVEIS DE SUPORT A L’ATENCIÓ PRIMÀRIA
 
CAP II El Maresme
 
CAP Ronda Prim (ASSIR)