David Bote planta Comín i no assistirà a la visita del conseller a l'Hospital

L'alcalde li retreu que no hagi previst una reunió de treball per parlar d'inversions i finançament

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 15 Juny 2016 10:21

Comin i Bote

L'alcalde de Mataró, David Bote, està cansat d'esperar una trobada amb el conseller de Salut, Antoni Comín, i com a senyal de protesta ha decidit no acompanyar-lo en la visita institucional que aquest dimecres té previst fer el conseller a l'Hospital de Mataró. "Vam acordar que ens veuríem per parlar del futur, per acordar les inversions i el finançament necessari, però ve quasi d'amagat i sense un pla de treball", ha etzibat Bote.

L'alcalde creu que el tracte que rep la ciutat és injust i defensa la seva plantada: "No podem ser còmplices d'aquesta visita perquè gira l'esquena als interessos dels ciutadans". L'infrafinançament de l'Hospital de Mataró s'arrossega des de finals dels 90 i és un dels problemes de la ciutat que ha aconseguit posar d'acord tots els grups municipals a l'Ajuntament, que fan front comú per reclamar al Govern un pla d'inversions que aclareixi el futur de l'equipament.

L'alcalde de Mataró mantindrà, doncs, la seva agenda oficial per a aquest dimecres, amb dos actes públics a la tarda en els que rebrà a dues esportistes de la ciutat, recentment condecorades en campionats internacionals, i no té previst, ha dit, acompanyar Antoni Comín en la seva visita a la ciutat.

Bote assegura que no hi anirà "si no és per parlar i acordar les actuacions necessàries" per desencallar el futur de l'Hospital de Mataró, així com del centre sociosanitari que hi ha a la ciutat i que també es veu afectat per l'ofec financer. Segons ha explicat l'alcalde, la visita ha estat comunicada pel Departament aquest mateix dimarts i no inclou cap reunió de treball.

Deute històric 

El Consorci Sanitari del Maresme va perdre el règim d'autonomia de gestió el 14 d'octubre de 2015 i està sotmès a un pla de reequilibri financer, obligat pel dèficit de 2,5 MEUR amb què va tancar l'exercici 2014. A més, es calcula que el deute històric acumulat entre 1999 i 2012 és de 30,8 milions d’euros, que correspondrien a inversions no finançades.

El CSdM atén a una població de 260.000 habitants a través de l'Hospital de Mataró i 400.000 persones en l’àmbit de la Salut Mental. L’ens gestiona també el centre sociosanitari situat a l’Antic Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, la residència Sant Josep i les Àrees Bàsiques de Salut d’Argentona, Cirera-Molins i Mataró Centre.