Imprimir aquesta pàgina

L'Ajuntament de Mataró aprova una declaració de rebuig a Toni Albà

CiU acusa els socialistes de "tancar files amb el bloc del 155" votant a favor de la moció

Toni Albà

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional de condemna a les afirmacions de l'humorista Toni Albà en contra de representants polítics com la cap de l'oposició Inés Arrimadas o del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. La moció, presentada pel grup municipal del PP, ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, C’s, PP i PxC mentre que CiU, ERC-MES i CUP hi han votat en contra i VolemMataró i ICV-EUiA s'han abstingut. 

El text titlla les declaracions d'Albà de "greu atemptat contra la convivència i una crida a la violència" i insta la fiscalia a actuar d’ofici contra totes les expressions que constitueixen, segons afirmen, "un delicte d’odi i d’enaltiment a la violència".

Després de fer-se públic el resultat, CiU ha acusat els socialistes de "tancar files amb el bloc del 155" posicionant-se a favor de la moció. 

 

Contra Arrimadas, Rabell i Iceta

La declaració reprova l'ús de l'expressió "mala puta" en referència a Arrimadas, "excel·lent fill de puta” parlant de Lluís Rabell, exdiputat per Catalunya en Comú-Podem; o un tuit en el que Albà escrivia: "I després hi ha la bombolleta ballarina: és com aquella llufa a la banyera que balla dins l'aigua escampant tuf putrefacte després d'una mala digestió pseudo-socialista” referint-se, segons afirma el PP, a Iceta. La moció no detalla en quin context s'han realitzat aquestes afirmacions. 

En aquest sentit, CiU ha recordat que la professió d’actor "comporta unes dosis de provocació inherents a la creació" i han considerat que està "fora de lloc" demanar l'actuació de la fiscalia en el cas de Toni Albà. D'altra banda, els convergents han criticat també a ICV que, de la mateixa manera que el PSC, ha votat en contra una declaració "a favor de la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la construcció de la república catalana", una proposta presentada per CiU que només ha comptat amb el suport d’ERC, la CUP i VolemMataró.