ERC exigeix valentia a l’Ajuntament davant de FCC

El partit aposta per una nova auditoria ambiental completa que avaluï el servei de recollida d’escombraries

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Juny 2018 13:28

Roda premsa ERC

Esquerra Republicana de Catalunya manté la bel·ligerància i el marcatge a l'home en el cas del frau en la recollida de brossa que ells mateixos van fer públics. Als republicans no els agrada la primera reacció que ha tingut el govern municipal davant l'empresa adjudicatària, FCC, i exigeixen valentia per abordar la situació amb aquesta empresa, un autèntic gegant del sector. Francesc Teixidó, portaveu d'ERC, assegura que "si el govern municipal és valent, ens tindrà al costat però ens fa patir que l’Ajuntament tingui poca capacitat de negociació: veiem que ha estat tou en el passat davant de l'empresa i ara pot semblar que tinguin ganes de donar-li carpeta: hi serem perquè s'arribi fins al final". 

El partit assegura que "queda comprovat que la barreja de fraccions en la recollida no és un fet puntual" i advoquen per una nova auditoria ambiental que determini el funcionament del servei.

App recollida brossa

ERC desconfia obertament de l'explicació donada per FCC, que culpa un treballador de la mala praxis que les imatges ha fet pública: "l'empresa amb el contracte més gran de l'Ajuntament no pot culpar a un empleat interí, exigim que l'Ajuntament no ho toleri ni accepti aquesta explicació i defensi el més dèbil", explica Teixidó. 

Els republicans volen que el cas serveixi per avaluar el funcionament per complet del servei de neteja ja que el seu alcaldable determina que "només cal veure com està la ciutat de bruta, amb contenidors plens, mala gestió dels voluminosos o l'absència de servei especial després de Sant Joan". En aquest estudi, plantegen la creació d'un servei "comarcal,  mancomunat i públic" que substitueixi l'actual externalització del servei.