Fernàndez demana la dimissió de Bote per "aprovar el 155"

El cap del grup municipal de CiU assegura que "Mataró no pot estar governada pels que estan a favor d’un cop d’estat"

  • Redacció
  • Dimarts, 24 Octubre 2017 09:14

Concentració post referèndum

L'anunci de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola ha tornat a tensar el panorama polític local. El fet que l'Alcalde David Bote s'hagi limitat a afirmar que "no vull la DUI ni el 155, diàleg i eleccions" a diferència d'altres dirigents socialistes que s'hi han mostrat obertament en contra, ha revifat la disputa amb el seu antic soci de govern i el bloc que li fa d'oposició. En un contundent escrit al seu blog personal, el portaveu del grup municipal de CiU Quim Fernàndez demana la dimissió de l'Alcalde de Mataró assegurant que "Mataró no pot estar governada pels que estan a favor d'un cop d'estat".

Afirma Fernàndez que el suport del PSOE a la suspensió de l'autonomia "dóna la raó a aquells ciutadans que fa setmanes que demanen la dimissió de l’alcalde de Mataró" i afegeix que "personalment em dol, em dol molt, però cal separar la relació personal de l’actitud política, i políticament crec que no queda una altra opció que la dimissió de l’alcalde Bote. Mataró no pot ser una ciutat hostil a les institucions catalanes".

Ple de juny

Crida als "demòcrates"

Fernàndez fa una crida als que anomena "defensors de la democràcia i la llibertat" assegurant que "El moment és excepcional i cal fer un gest excepcional". Afegeix que "necessitem la unitat política dels demòcrates per constituir un nou govern municipal. Per això, demano a aquells que encara tenen dubtes, que es neguin a col·laborar a mantenir un govern que atempta contra el nostre país i la seva gent".

Reactivar la moció?
Aquest moviment de Fernàndez pretén reactivar l'opció que ell mateix va anunciar d'una moció de censura contra l'Alcalde David Bote. La moció, que necessita 15 suports al Saló de Sessions per prosperar, va quedar descartada quan els comuns locals –amb qui s'identifiquen tant el regidor d'ICV-EUiA com la no adscrita– van declinar-la i van advocar per un govern amb més empenta esquerrana a la ciutat. Aquest posicionament no ha canviat, si bé els últims esdeveniments a nivell nacional han dibuixat, almenys en sengles declaracions institucionals, un vot dels comuns en la línia amb el bloc de CiU, ERC, Volem i CUP. De coincidir en una votació a acordar un mecanisme com la moció de censura hi ha molta diferència, però.