ICV, ERC, Volem i la CUP units en contra el mapa escolar del govern

Consideren la proposta “una falta de respecte” vers els grups polítics municipals

  • Redacció
  • Dimecres, 16 Desembre 2015 13:28

CEIP Tomás Viñas

Els grups d’ICV-EUiA, ERC-MES, VoleMataró i la CUP presenten un comunicat conjunt en contra les informacions sobre les propostes del govern respecte el mapa escolar. Els grups asseguren que “han quedat perplexos i indignats” per “les propostes del govern municipal pel mapa escolar del curs vinent”. Consideren que és “una falta de respecte envers els grups polítics municipals que han estat presentant propostes que no s’han tingut en compte ni tant sols per ser respostes en algun sentit” i també “envers la comunitat educativa, que tampoc ha vist recollits els acords que es van aprovar en el darrer Consell Escolar Municipal que va tenir lloc el passat 9 de desembre”.

Els quatre grups municipals expliquen al comunicat que tots ells “havien presentat opcions diferents a les presentades pel regidor de cara a establir criteris que no tinguessin només en compte els aspectes quantitatius sinó també aspectes qualitatius que permetessin de manera progressiva el retorn a condicions educatives anteriors a la crisi”.

Mesures proposades

Pel que fa a l’escolarització dels alumnes de P3 els partits al·leguen que “es va presentar la proposta de mantenir els grups actuals i poder així iniciar una reducció progressiva d’alumnes per aula, que permetés, en un termini de 3-4 cursos escolar, arribar als 20 alumnes per aula”. La proposta municipal era la de reduir grups mantenint les ràtios de 25 alumnes per aula.

Les formacions que ara es queixen també critiquen la gestió de l’alumnat de 1r d’ESO que asseguren que “experimenta un creixement important i conegut”. Diuen que en governs anteriors ja s’havien planificat dos instituts a la ciutat i que, “malgrat saber amb seguretat que enguany caldria fer front a aquest increment d’alumnes” no es van “moure els fils administratius necessaris per tal que la construcció d’aquests dos edificis es comencés a materialitzar”.  De la mateixa manera critiquen que el govern hagi mencionat el concepte “Institut-escola” que, asseguren, “que ni hi és ni de moment se l’espera”.