Mataró no participarà a l’ “Operació bossa oberta”

El dilluns 22 de setembre va ser el dia escollit per possar en marxa la campanya “Operació a bossa oberta”. Aquesta consisteix en una sessió didàctica adreçada a nens d’últim cicle de primària i de tota l’E.S.O que té com a objectiu conscienciar els participants sobre la problemàtica dels residus i fomentar entre els alumnes la tria de deixalles que formen la brossa domiciliaria, és a dir, la de casa seva.

Aquesta activitat va ser presentada per Josep Jo, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, el passat 19 de setembre a la seu del Consell Comarcal del Maresme, entitat organitzadora de la campanya. Com a demostració de l’activitat, Joan Manuel Riera, coordinador de l’Escola de Natura del Corredor, va realitzar una mostra pràctica dels avantatges de la correcta distribució dels residus. La iniciativa ha comptat amb un pressupot global de 26.286’30 euros.

Uns 1.900 alumnes assistiran al taller
L’activitat s’ha ofert a centres dels 27 municipis en els quals, fins el passat any, la recollida selectiva tant de paper i cartró, com de vidre, envasos i embalatges lleugers era gestionada pel CCM. Tot i així els centres escolars de Mataró, juntament amb els de dos municipis més ( Montgat i Tiana) no podran realitzar l’activitat.

Fins el moment són 82 les escoles que s’han inscrit, i es preveu que el nombre total de tallers realitzats arribi a 100 entre els mesos de setembre i desembre. Així, la campanya rebrà aproximadament 1.900 escolars de 22 centres diferents de la comarca com el CEIP Sant Miquel del Cros d’Argentona, el Vaixell Burriac de Vilassar de Mar o el CEIP Alella.

En què consisteix?
“Operació a bossa oberta” és una sessió didàctica dirigida pels monitors-educadors de l’Escola de Natura del Corredor i que té una duració aproximada de tres hores, adaptable segons les circumstàncies. El taller es divideix en dues parts. La primera d’elles consisteix en una xerrada on es presentarà als alumnes una visió general sobre la problemàtica que generen els residus i la gestió que reben a la comarca. Es pretén que l’activitat adopti un caire participatiu en el qual els alumnes parlin, preguntin i fagin propostes sobre el tema. La segona de les activitats és un taller pràctic en què analitzaran el contingut d’una bossa portada de casa en que els elements han d’estar sense triar.

Continuació de TRIA!maresme+net
Aquesta nova campanya s’ha organitzat com a continuació a la bona acollida que va rebre entre les escoles la campanya TRIA!maresme+net, que es va realitzar des del febrer del 2002 fins al mateix mes del 2003. Aquesta tenia un caràcter d’acció més ampli, anava dirigida a tota classe de persones, però la recepció per parts de les escoles d’activitats com el concurs de rodolins il·lustrats va ser tan bona que van fer pensar en l’organització de noves iniciatives com la present “Operació a bossa oberta”.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: