Els mosquits tigre es crien fàcilment als embornals

Un ciutadà ha anat dos cops a Salut Pública provant que no s’actua per impedir la proliferació

“Als ciutadans ens demanen que no posem un plat sota els testos per no afavorir la cria de mosquits tigres i mentrestant aquests insectes larven tranquil·lament als embornals sifònics de la ciutat”. Aquesta és la denúncia que ja Joaquim Montserrat, veí de Ciutat Jardí i militant de CiU que ja ha portat en dues ocasions mostres d’aigua extreta d’embornals on es prova que és en l’aigua estancada dels baixadors de clavegueram on més i millor poden criar-se els mosquits tigres. La plaga de mosquits i les seves doloroses picades han estat una de les tòniques de l’estiu que acaba i per Joaquim Montserrat l’Ajuntament no ha fet tot el que tenia al seu abast per impedir la proliferació. Des de Salut Pública s’afirma, en canvi, que sí que es fa un seguiment dels embornals.Montserrat explica que n’hi ha prou amb extreure aigua d’un embornal per comprovar que els mosquits hi larven durant els deu dies necessaris abans d’evolucionar i passar a ser l’insecte que està colonitzant la ciutat. “Les larves necessiten deu dies per poder-se criar i reproduir i als embornals hi troben les millors condicions”, explica. Montserrat ha intentat mitjançant l’abocament de lleixiu foragitar els mosquits del seu veïnat però explica que l’espècie és forta i no n’hi va haver prou amb l’acció. Montserrat ha dut mostres d’aigua i entrat tres instàncies a l’Ajuntament demanant que es tingui cura de no facilitar la cria amb els embornals i denuncia que les respostes i actuacions s’ha dilatat en excés. Convergència i Unió ja va portar el tema dels embornals al Ple Municipal i per pregunta escrita a la que la regidora de Salut Pública Carme Esteban va respondre que “ja hi ha una actuació específica de seguiment dels embornals”.

Mostra d'aigua extreta d'embornals, amb larves de mosquit tigre

 

Embolic administratiuMontserrat s’exclama del retard entre les seves denúncies i l’actuació municipal ja que explica que va haver de recórrer a diferents departaments i sols exposant la problemàtica del carrer on viu, el de Santa Semproniana, Aigües de Mataró va procedir a la neteja dels embornals del carrer. “Però n’hi ha prou amb mirar dins un embornal per veure que el problema es repeteix a tot Mataró”, explica. Montserrat demana que es faci un seguiment més exhaustiu, renovant l’aigua i netejant els embornals en uns freqüència menor als 10 dies per impedir la cria o amb el tractament de l’aigua per impedir que els mosquits hi puguin larvar.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: