Mataró redueix en un 9% les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle respecte al 2005

Un 11’3% menys per habitant

Mataró està més a prop d’acomplir els objectius que fixa el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) pel que fa a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Segons la darrera actualització dels indicadors de sostenibilitat, al 2008 la ciutat va emetre 415.045,52 tones de diòxid de carboni equivalent –excloent el sector primari i industrial, tal com preveu el PAES– que representen 3,5 tones per habitant. Aquesta xifra suposa una reducció del 9,1% de les emissions totals del 2005, i un 11,3% menys per habitant. Els objectius europeus per al 2020, recollits pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, del qual Mataró en forma part, contemplen reduir en un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle en relació al 2005. En el cas de Mataró, aquest compromís implica que les emissions de CO2 no podran superar al 2020 les 365.211 tones.  Indicadors del 2009 Les emissions de gasos d’efecte hivernacle dins el compromís del PAES és un dels indicadors que avaluen el desenvolupament sostenible de la ciutat. L’Ajuntament de Mataró va revisar l’any passat l’Agenda 21 per tal d’adaptar-la a les iniciatives de lluita contra el canvi climàtic. D’aquesta revisió va sorgir una nova eina, el Pla de lluita contra el canvi climàtic-Agenda 21 Mataró. El procés va incloure la reformulació dels indicadors i controls de sostenibilitat. Actualment hi ha 38 indicadors i 10 subindicadors calculats a partir de 138 paràmetres d’informació facilitada per més de 20 entitats públiques i privades. Dimarts passat, 24 d’agost, es va donar compte dels indicadors del 2009. En bona part d’aquests indicadors que depenen de fonts externes no es disposa encara de les dades del 2009 i per aquest motiu fan referència a les xifres del 2008. Un 71% dels indicadors presenten una evolució positiva en termes de sostenibilitat. Un 7,9% dels indicadors es mantenen i, per tant, no experimenten retrocés i un 21,1% dels indicadors no responen a les tendències desitjades.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: